• Головна
  • На Одещині ветеран облаштовує енергонезалежний шелтер для побратимів та переселенців (ВІДЕО)
Новини компаній
13:00, 16 лютого 2023 р.

На Одещині ветеран облаштовує енергонезалежний шелтер для побратимів та переселенців (ВІДЕО)

Новини компаній

Ветеран російсько-української війни Олександр Рубан облаштовує на Одещині унікальний енергонезалежний шелтер, аби військові та переселенці могли дозволити собі орендувати житло біля моря за доступною ціною.

Про це розповідає ШоТам.

Олександр Рубан був одним із перших, хто став на захист України в 2014 році. Тоді він приєднався до лав спецбатальйону «Дніпро-1» та протягом двох років нищив противника поблизу Попасної та Бахмута.

Після служби родина військового покинула Кривий Ріг та переїхала на Одещину – ближче до моря. Подружжя придбало квартиру у курортному селищі Кароліно-Бугаз. Однак через російське вторгнення ветеран вирішив перетворити власне житло на соціальний енергонезалежний шелтер.

«Цей проєкт соціального шелтера із тих питань, які у мене особисто виникали з житлом на морі, – його вартість. На морі висока вартість оренди, і я особисто із цим зустрічався. А коли ти маєш певні проблеми, посттравматичний синдром, море допомагає впоратися із цим. Воно має певний заспокійливий ефект. Просто вийти й посидіти на піску. Ось, чому це так важливо для мене», – пояснює ветеран.

Облаштовувати шелтер Олександру допомагає Український ветеранський фонд. Проєкт ветерана переміг та отримав фінансування за програмою «ВАРТО». Наразі в приміщенні триває ремонт, попереду – закупівля техніки та спеціальних жалюзі із сонячними панелями. Це дозволить перетворити житло на повністю енергонезалежний шелтер, який повноцінно працюватиме навіть у разі блекауту.

Завершити реалізацію проєкту Олександр Рубан планує вже цього літа. Першими до шелтеру ветеран запросить побратимів, з якими пліч-о-пліч нищив російських загарбників. Утім завітати до ветерана зможуть усі охочі.

Ба більше, ветерани війни та вимушені переселенці проживатимуть біля моря зі знижкою 75%. А воїни, які внаслідок війни отримали інвалідність, – повністю безкоштовно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...