• Головна
  • Нова загроза для України: Санду підтвердила, що росія планує здійснити держпереворот у Молдові
17:29, 13 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Нова загроза для України: Санду підтвердила, що росія планує здійснити держпереворот у Молдові

Нова загроза для України: Санду підтвердила, що росія планує здійснити держпереворот у Молдові

Президентка Республіки Молдова Майя Санду заявила 13 лютого на прес-брифінгу, що росія планує здійснити у країні держпереворот. Зокрема, як стверджує Санду, рф планує за допомогою протестів опозиції та із залученням людей з військовою підготовкою, а також громадян рф, Білорусі, Сербії та Чорногорії напасти на урядові будівлі та змінити владу в республіці.

Про повідомляє Newsmaker.

За словами Санду, росія вже не вперше намагається дестабілізувати ситуацію у Молдові. Восени 2022 року вже робилися такі спроби, але завдяки оперативному втручанню органів Молдови вони виявилися безуспішними

"План (ред. росії) на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників", - сказала вона.

Президентка переконана, що за допомогою протестів опозиції рф планує здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу в Кишиневі.

"Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії", - сказала Санду.

Мета цих дій, як зазначила президентка - "повалення конституційної та легітимної влади в Кишиневі на нелегітимну", проросійську, "щоб росія змогла зупинити процес європейської інтеграції республіки та використати Молдову у війні проти України".

Санду запевнила, що державні органи безпеки працюють над запобіганням цим провокаціям і тримають ситуацію під контролем.

Також вона заявила, що парламент Молдови повинен якнайшвидше ухвалити законопроєкти, які нададуть СІБ та прокуратурі необхідні інструменти "для ефективнішої боротьби з ризиками безпеки країни".

"Всі, хто бере участь у таких акціях, і хто їх захищає, необхідно притягнути до відповідальності", - наголосила глава держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...