• Головна
  • 8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні
12:16, 31 січня 2023 р.

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні

Січень видався насиченим на події. Скандали, інтриги, розслідування - звучить банально, проте саме так хочеться сказати про місяць, що минає. Журналістка 048.ua згадала найгучніші події першого місяця 2023 року.

Відпочинок оголеної прикордонниці у Парижі

На початку січня не тільки Одеса, а й вся країна обговорювала "красивий" відпочинок пресофіцерки Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Іванни Плантовської. Вона оприлюднила у соцмережах фотографії та відео зі святкування Нового року у Парижі. Українців обурив її зухвалий зовнішній вигляд та поведінка. Крім того, молода пресофіцерка відпочивала під пісні російських виконавців.

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні, фото-1

Обговорення контенту, який працівниця ДПСУ викладала у свої соцмережі, набирало обертів, оскільки подібних оголених фотографій та веселих відео у Плантовської виявилося чимало.

Скандал із Плантовською зачепив і керівника Південного регіонального управління Сергія Мула, підозрюваного у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 і 2021 роки. Окрім цього, існують чутки, що Мул має колумбійський паспорт. Сам керівник Південного управління ДПСУ все це заперечує.

Одразу після скандалу в ДПСУ заявили, що будуть ухвалені рішення, що стосуватимуться подальшого проходження Іванною Плантовською служби та виконання обов’язків за посадою.

Нещодавно з'явилася інформація, що Плантовська більше не є речницею одеських прикордонників.

Левеня та Одеський зоопарк

В середині січня одеситів сколихнула новина про левеня, яке нібито було подарене громадянину Молдови від Одеського зоопарку.

На Придністровському телеканалі поширювалося відео про молодого лева, який бігав у лісосмузі в молдавській Паланці. Одеські телеграм-канали та ЗМІ підхватили цю новину, після чого наш зоопарк випустив кілька заяв із спростуванням інформації. Керівництво Одеського зоопарку зазначило, що походження цього левеня, а також місце його народження залишаються невідомим.

Загадкова смерть онука засновника "7км"

Вранці 23 січня на одному з пляжів Одеси знайшли тіло чоловіка. Згідно із джерелами видання "Думська" у правоохоронних органах, мова йде про онука засновника промтоварного ринку "7 км" Віктора Добрянського-молодший, який недавно претендував на це підприємство. Добрянський з літа 2022 року перебуває у розшуку у справі про протиправне заволодіння майном підприємства, легалізацію (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом, та підробку реєстраційних документів (ст. 206-2, 209 та 205-1 КК України).

Поліція не підтвердила та не спростувала інформацію про особистість загиблого. Уточнюється, що на момент смерті чоловік був лише у спідній білизні, ознак насильницької смерті, попередньо, виявлено не було.

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні, фото-2

Мобілізація по-одеськи

У січні мав місце дуже прикрий випадок затримання чоловіка працівниками військомату, зняте на відео, яке розлетілося російськими ЗМІ та зіграло на руку ворогу. В Одесі семеро людей у військовій формі, які виявились працівниками РТЦК та СП, в Банному провулку повалили на землю чоловіка та затягли його до службового авто.

Пізніше в Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки прокоментували дану ситуацію. Як виявилося, громадянин взявся безпідставно ображати й принижувати військових нецензурною лайкою, а також знімати їх на відео. На спокійні прохання та попередження про неприпустимість таких дій, громадянин не згодився.

Але все ж таки люди у формі перевищили свої повноваження, тому з цього приводу було призначено службову перевірку.

«Винні будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. 3 особовим складом, що проводить роботу з оповіщення населення, проведено додаткові розʼяснювальні заходи щодо порядку роботи й дотримання норм етики і законодавства», - зазначили у відомстві.

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні, фото-3

Не встигли одесити оговтатися від цього відео, як з'явилося нове: в Одесі вручали повістки на кареті швидкої допомоги. Одеський центр комплектування швидко відреагував, запевнивши, що це цілком нормально.

«Автівка із зовнішніми ознаками «швидкої медичної допомоги» в розпорядженні ТЦК та СП Одеси лише одна. Вона була передана встановленим порядком у тимчасове користування одним з комунальних підприємств міста в рамках мобілізації транспортних засобів із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. При цьому медичне обладнання, устаткування автівки, як спеціалізованої, було демонтовано власником ще до передачі. Використання авта у військовій установі планувалося, як вантажно-пасажирський мікроавтобус. Рішення керівника установи використати автівку характерного вигляду для заходів з оповіщення громадян спровокувало потужний суспільний резонанс, але не містило порушень чинного законодавства", - розповіли у ТЦК.

Після розголосу автомобіль швидкої "у роботі" більше не помічали.

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні, фото-4

Мер Рені погорів на хабарі

24 січня НАБУ і САП викрили «на гарячому» одразу після отримання 50 тисяч долларів США хабаря міського голову Рені Ігоря Плєхова та депутата місцевої ради.

Посадовці зажадали 100 тисяч долларів за «сприяння» у вирішенні питання про виділення земельної ділянки в оренду під складські приміщення. Під час одержання першого траншу їх викрили.

Нагадаємо, що у травні Плєхов також мав проблеми із правоохоронцями - в його домівці пройшли обшуки. За словами самого мера Рені, його підозрювали у сепаратизмі. 

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні, фото-5

Одеса - під захистом ЮНЕСКО

25 січня у Парижі відбулася історична подія - центр Одеси включили до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це означає, що, відповідно до умов Конвенції про всесвітню спадщину, 194 держави-учасниці Конвенції зобов’язуються не вживати жодних навмисних кроків, які можуть прямо чи опосередковано завдати шкоди історичному центру Одеси, і сприяти його охороні.

8 найгучніших подій, які сталися в Одесі та області у січні, фото-6

Ракетний обстріл

Ранок 26 січня в Україні почався із масованої ракетної атаки зі сторони росії. Більшу частину ракет вдалося збити, проте деякі з них все ж влучили у ціль - критичну інфраструктуру. Так, на Одещині було пошкоджено два енергетичних об'єкти, три ракети знищено силами ППО.

Внаслідок влучань в Одесі тимчасово пропали світло та вода, погіршився зв'язок, електротранспорт не працює і досі. Одещина все же не може повернутися до стабілізаційних відключень світла, наразі застосовуються лише екстрені.

Перший серйозний сніг на Одещині

Наприкінці січня в Одеську область прийшла справжня зима. Найбільше занесло південь регіону - місто Ізмаїл. Внаслідок негоди навіть перекривали рук для великовантажного транспорту по трасі Одеса-Рені.

Сніг випав і в Одесі, але не спричинив проблем. 

Читайте також: З Одеси до Карпат: скільки у 2023 році коштує відпочинок в горах 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...