• Головна
  • У Чорному морі збільшилось російське корабельне угруповання, ймовірна активізація безпілотників
13:56, 27 січня 2023 р.

У Чорному морі збільшилось російське корабельне угруповання, ймовірна активізація безпілотників

У Чорному морі збільшилось російське корабельне угруповання, ймовірна активізація безпілотників

У Чорному морі збільшилось російське корабельне угруповання до 14 одиниць. Причиною для цього міг стати шторм.

Про це повідомила 27 січня в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Море все ж таки штормить, воно не дуже спокійне, нервується за нас і через це, можливо, корабельне угруповання збільшується внаслідок виходу суден забезпечення. І, крім того, ми бачимо, що цілком ймовірна активізація безпілотників, які запускаються саме з моря, тому їм треба дорозвідувати, що ж вони вчора наробили й визначитися з майбутніми цілями. Ми вже розуміємо, що від учора почалися нові 10-12 або 14 діб, які їм потрібні для відновлення", — зазначила Наталя Гуменюк.

Кількість ракетоносіїв на чергуванні не змінилася. Їх в морі чотири, загальний залп складає 20+ ракет. Крім того, наявні ракетоносії не переспоряджалися після участі в атаці 26 січня.

"Якщо аналізувати вчорашню ситуацію, відбулася якраз така спроба маневрувати своїми спроможностями. Тобто, після того, як пройшла масована ракетна атака, південь, зокрема, знов було атаковано. При чому, здіймалась в небо вже тактична авіація, знов були залучені ракетоносії морські, пуск відбувся тільки з повітря, наша протиповітряна оборона спрацювала і керовану авіаційну ракету Х-59, спрямовану на Одещину, було збито. Але все ж таки це говорить про те, що вони намагаються випробовувати якесь різноманіття. Тобто після масованої ракетної атаки, коли всі ніби то видихнули, вони атакували знову", — повідомила Наталя Гуменюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война #Гуменюк
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...