• Головна
  • Російський слід в Одесі: хто підбурює людей на антиконституційні мітинги, - ФОТО, ВІДЕО
15:03, 21 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Російський слід в Одесі: хто підбурює людей на антиконституційні мітинги, - ФОТО, ВІДЕО

Російський слід в Одесі: хто підбурює людей на антиконституційні мітинги, - ФОТО, ВІДЕО

Російська інтернет-агентура готує в Одесі картинку для пропагандистів руками містян, підбурюючи населення виходити на мітинги проти відключення світла. Окрім цього рашисти хочуть змусити українців здійснити державний переворот, оскільки це для них останній шанст захопити Україну. При цьому тереростичні акти, спрямовані на руйнування критичної інфрастукрути України, вони називають "вимушеними заходомами".

Детальніше про це розповість кореспондент 048.ua

Як ми вже писали раніше, тільки з 1 жовтня росія провела 81 ракетну атаку проти України, з них 51 була спрямована на об’єкти електроенергетики.Через великі руйнування не всі об’єкти можливо відновити.

Гендиректор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв підкреслив, що певні об'єкти зруйнованої інфраструктури лешге відбудувати заново, аніж відновлювати. Але для її будівництва необхідне специфічне і коштовне обладнання, на виготовлення якого потрібен час.

Російський слід в Одесі: хто підбурює людей на антиконституційні мітинги, - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

Нагадаємо, шо одну з найсерйозніших атак рашисти здійснили 15 листопада. Її наслідки відчули на собі щонайменше 70% жителів Одещини, які на тривалий час залишилися без світла.

Не дивлячись на незручності, більшість жителів регіону віднеслися з порозумінням до ситуації і просто чекали хороших новин від енергетиків. Але у п'ятницю, 18 листопада, в одеських телеграм-каналах почали з'являтися відео, як невелика група людей перекриває дорогу. Після того, як на місце прибула поліція, мітингувальники перемістились в інше місце.

В той же день російська пропаганда підхопила відеоролики з мітингувальниками. В результаті на сйатах російських ЗМІ почали з'являтися новини з гучними заголовками, а в текстах виправдовувалась російська агресія. Нібито росія б'є по об'єктах інфраструктури, які "мають відношення до військового потенціалу".

Вже у суботу, 19 листопада, невелика група людей знову перекрила дорогу. 

Цю інформацію знову підхопили російські ЗМІ, акцентуючи увагу нібито на масововсті протестів через відключення світла. А в телеграм-каналах, які контролюються країною-агресором, взагалі почали з'являтися вигадані новини з цього приводу.

Свідому частину жителів Одещини та інших українських міст обурила поведінка мітингувальників. В різних соцмережах почали з'являтися відео та дописи, в яких українці зазначали, що не схвалюють подібні акції під час війни, на якій гинуть мирні люди та українські захисники. Особливо людей обурило те, що мітингувальники своїми діями "зробили картинку" для російської пропаганди.

Згодом в телеграм-каналах з'явилось відео з чоловіком, якого, як повідомляється, затримали за те, що він у домашньому чаті закликав перекривати дороги на знак протесту проти відключення електроенергії. 

"Я розумію, що мій вчинок, на жаль, можливо буде використовуватись російською пропагандою для дискредитації нашої держави", - сказав затриманий та вибачився перед тими, хто зараз в окопах боронить Україну. 

Власне, на цьому можна було б поставити крапку в цій історії. Але на одному з проросійських телеграм-каналів з'явилась буквально покрокова інструкція, як влаштувати бунт та фактично здійснити державний переворот.

Російський слід в Одесі: хто підбурює людей на антиконституційні мітинги, - ФОТО, ВІДЕО , фото-8

Для цього рашисти навіть підготували картинки з текстом на російській та українській мовах, а також зібрали список телеграм-каналів з відкритими коментарями, де пропонують публікувати ці картинки. 

Власне, таким чином, рашисти намагаються дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Імовірно, вони хочуть влаштувати ІПСО (інформаційно-психологічну операцію) руками самих же українців. Паралельно з цим на своєму телебаченні вони буквально кричать, що українців потрібно залишити без світла, газу та телпа.

Пропагандисти сподіваються, що після цього люди здійснять державний переворот, або українська влада погодиться на капітуляцію. Країна-агресор одержима цією "ідеєю-фікс", тому що це може бути ледь не останній шанс захопити нашу країну. 

Від редакції 048.ua додамо, що подібні матеріали ми робимо, аби застерегти від ворожої ІПСО українців і змусити прокинутись тих небагатьох шанувальників "руського міра", які ще не зрозуміли, що цей "мір" нічого хорошого не може принести. Рашисти ніколи не відбудують зруйноване ними ж. Вкотре пропонуємо подивитися, в яких злиднях живе більшість російського народу. 

Також любителям "руського міра" радимо послухати, як пропагандист соловйов хоче "зтерти з лиця землі" Одесу і сусідній Миколаїв.

Додамо, що наше місто стоїть не тому, що хтось не хоче його руйнувати, а тому, що наше небо закривають сили протиповітряної оборони та авіація. А наші захисники не дали можливості висадитися ворогу з моря і не підпустили його по сущі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...