• Головна
  • 10 цікавих фактів про червону ікру
Новини компаній
15:00, 13 травня

10 цікавих фактів про червону ікру

Новини компаній

Червона ікра – це дуже смачний делікатес, який роблять з ікри риб з родини лососевих. Цей делікатес є досить дорогим, проте дуже смачним. В цій статті ми розкажемо цікаві факти про ікру червону, а також розкажемо, чи червона ікра корисна.

10 цікавих фактів про червону ікру, фото-1

Наскільки калорійна ікра?

Ікра є досить калорійною їжею, адже в 100 г червоної ікри міститься понад 260 ккал залежно від виду риби, з якої добувають ікру. Тож якщо ви дотримуєтеся принципів дієтичного харчування, споживати червону ікру варто в міру.

Чи корисна червона ікра?

Так, червона ікра містить багато корисних вітамінів та мікроелементів. Наприклад, в 100 г ікри міститься добова норма вітаміну B1, а також дві добових норми йоду. Також ікра містить багато інших вітамінів групи В, вітаміну А, кальцію, магнію, натрію, заліза і навіть цинку, а також багато інших корисних речовин.

Проте врахуйте, що 100 г ікри – це досить велика порція. Ікра також не є дешевим делікатесом, тож не варто переоцінювати її корисні властивості. Хоча є багато інших продуктів з такими самими поживними цінностями, ікра є надзвичайно смачною, тому не відмовляйте собі в цьому делікатесі, але й не варто надавати ікрі виняткового значення в своєму раціоні.

Чи може ікра нашкодити?

Так, якщо в червоній ікрі будуть міститися токсичні речовини або важкі метали, може відбутися отруєння. Також, якщо ікра не свіжа, може виникнути харчове отруєння. Тому завжди потрібно купувати ікру від перевірених виробників. Якщо ви купуєте ікру в металевій банці, перевірте, що банка ціла і не має ніяких пошкоджень. І, звісно, важливо перевіряти дату засолу та дату виробництва, оскільки вся червона ікра має терміни придатності.

Що можна приготувати з ікри?

Більшість з нас звикли до того, що червону ікру подають на канапках: хрумкий багетик, вершкове масло та червона ікра на вершечку. Це для багатьох є одним з улюблених делікатесів. Проте, насправді, ікра червона може стати прекрасним інгредієнтом для багатьох страв. Наприклад, можна приготувати яєчний салат з ікрою. Для цього вам знадобиться два-три яйця, зелень та дві столові ложки ікри. Зварені яйця розділіть на жовток та білок. Жовток розімніть та змішайте з ікрою. Білок розімніть до однорідної консистенції та змішайте з нежирним майонезом або з несолодким йогуртом. Додайте нарізану зелень і ікру, та красиво розмістіть цей салат. Він дуже пасуватиме до тарталеток та кошичків.

Також червона ікра є дуже популярною в японській кухні. Але в японській кухні використовують ікру інших риб, не лише ікру лосося. Проте можна поекспериментувати з червоною ікрою лосося і приготувати декілька незвичайних страв з японської кухні. Наприклад, можна прикрасити традиційні роли червоною ікрою замість свіжого лосося. Або ж можна приготувати японський рибний суп. Для цього вам знадобиться устричний соус, рис для суші або інший короткий рис, морські гребінці, васабі, ікра, соєвий соус, зелена цибуля та свіжий імбир.

Зваріть рис окремо. Також окремо приготуйте морські гребінці і зваріть бульйон на гребінцях. Потім змішайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння, прокип'ятіть три хвилини та додайте червону ікру. Це буде надзвичайно смачно.

Як зберігати червону ікру червону ікру?

Як і всі інші види ікри та рибні страви, червону ікру необхідно зберігати в холодильнику. Ідеально зберігати червону ікру на тарілці з льодом, щоб додатково охолодити. Якщо ви придбали ікру в металевій банці, потрібно дістати ікру з металевої банки, щоб запобігти хімічним процесам окислення і зберегти ікру в хорошому стані.

Чи можна їсти ікру щодня?

Якщо ви надзвичайно любите червону ікру і не можете без неї обійтись, то не відмовляйте собі в цьому задоволенні. Ікру можна їсти щодня, проте потрібно стежити за тим, щоб ваш раціон, якщо ви щоденно вживаєте ікру, містив менше інших жирних продуктів. Рекомендована добова доза червоної ікри, яку не варто перевищувати, - 50 г.

Чому червона ікра відрізняється за розміром?

Червона ікра справді може відрізнятися за розміром і навіть за кольором. Ви можете бачити, що деякі ікринки більші і мають колір, схожий на помаранчевий, тоді як інші ікринки менші та мають більш рожевий відтінок. Це пов'язано з видом риби, з якої заготовлюють ікру. Тож червона ікра може мати діаметр від пів міліметра і навіть до 7 мм (велика ікра – це ікра кети, маленька – горбуші). Якщо ви не впевнені, яку ікру купуєте, перевірте на упаковці. Якщо червона ікра здається вам надто великою або надто маленькою, чи надто червоною, або, навпаки, занадто рожевою – перевіряйте сорт і вид риби, з якої виготовлена червона ікра. По кольору і розміру не можна визначити, наскільки якісна ікра, якщо не знайти, якої риби це ікринки.

Як правильно їсти червону ікру?

Не кожному смакує червона ікра з першого разу. Щоб насолодитися та відчути весь смак червоної ікри, необхідно взяти ікру, прокатуляти її в роті і роздавити на піднебінні. Так ви відчуєте весь смак цього чудового делікатесу.

Як вибрати якісну червону ікру?

По-перше, потрібно стежити за тим, щоб тара та упаковка були цілими, непошкодженими, без надутостей тощо.

По-друге, завжди перевіряйте термін придатності. Хоча ікра, яка продається в Україні, зазвичай засолена або консервована, в неї все одно є терміни придатності. Якщо терміни придатності наближаються до кінця, не варто купувати таку ікру.

Червона ікра не повинна злипатися, тому якщо ви купуєте в скляних банках або в пластикових прозорих ємностях, подивіться, щоб ікра була розділена на окремі ікринки. Також в ікрі не повинно бути багато рідини, а запах повинен бути приємним. Якщо ви відкрили банку ікри і вона дуже сильно пахне рибою або має неприємні запахи, вона зіпсувалася і таку краще не їсти.

Як відрізнити натуральну червону ікру?

Щоби відрізнити натуральну ікру від штучної, візьміть одну ікринку в рот і покатуляйте її, потім роздавіть язиком. Натуральні ікринки тріскають, і вміст ікринки після цього розливається смачно на язику. Якщо ж це штучна ікра, вона не так гарно тріскає і може прилипати до зубів. Проте, запорукою того, що ви придбаєте якісну ікру, є покупка в магазинах, які стежать за якістю ікри і за якістю продукції. Тож, якщо ви хочете купити червону ікру, якість якої перевірена та надійна, загляньте до перевірених магазинів та супермаркетів, які піклуються про свій авторитет та працюють з надійними виробниками. До речі, попри поширені стереотипи, ікру червону також видобувають в Норвегії, на Алясці та в інших північних регіонах планети, тож можна спокійно смакувати цим делікатесом і не хвилюватися про те, що ви споживаєте російські товари. Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сільпо #Silpo #доставка #супермаркет #продукти #їжа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...