• Головна
  • Ухилення від мобілізації: суд позбавив волі одесита на три роки
15:22, 12 травня
Надійне джерело

Ухилення від мобілізації: суд позбавив волі одесита на три роки

Ухилення від мобілізації: суд позбавив волі одесита на три роки

Одесита судили за ухилення від мобілізації. Він визнав провину, але аргументував свої дії тим, що має проблеми зі здоров'ям, а до ТЦК та СП був доставлений насильно. Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Про це стало відомо з вирокуКиївського райсуду Одеси.

В Одесі чоловік після військово-лікарської комісії отримав дві повістки в лютому та березні цього року, але не з'явився по жодній з них для мобілізації. За це йому висунули обвинувачення за статтею 336 Кримінального кодексу України, тобто ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

У суді свою провину він визнав та пояснив, що добровільно не приходив до ТЦК для уточнення даних, оскільки не мав наміру воювати, бо фінансово підтримує сестру, яка сама виховує трьох дітей.

Ще однією причиною відмови від мобілізації, за його словами, є травма, яку він отримав у минулому, через що тепер важко дихати. Йдеться про ножове поранення в легеню. Крім того чоловік зазначив, що раніше отримав вогнепальне поранення у кінцівку, через яке йому важко ходити.

Військові частини у Черкасах та Умані, куди за словами обвинуваченого, його повезли після військово-лікарської комісії, відмовились його приймати через скарги на стан здоров’я.

Втім суд визнав чоловіка винним в ухиленні від мобілізації. Йому призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...