Новини компаній
13:07, 27 вересня 2023 р.

Нове ігристе вино – Асті

Новини компаній

Відомий напій на ринку алкоголю – ігристе Асті. Виробляють його у північній частині Італії в П'ємонті. Готовий напій набуває солодкуватого смаку з півтонами апельсина, меду, персика та квітів акації.

Нове ігристе вино – Асті, фото-1, Ігристе вино Асті на сайті МауДау

Ігристе вино Асті на сайті МауДау

Характеристики вина

Під час виробництва використовують мускатні сорти винограду, такі як Піно Меньє, Шардоне, Піно Нуар. Також можуть застосовувати й сорт винограду Мускат Бьянка. Усі вони насичують готовий напій приголомшливим багатим ароматом.

Що стосується смаку, то тут усе особливо. У ньому присутні виразні фруктові нотки: апельсина, персика, зрілих яблук. Післясмак у напою – тривалий, м'який. Аромат розкривається акордами апельсина, лимона, груші, персика, а також квітковими нюансами, в яких переважають акація та жасмин.

Технологія виготовлення

Виробництво відрізняється від звичної ферментації безпосередньо в пляшках. Первинне бродіння напою відбувається в спеціальних ємностях із постійним контролем тиску й температури. 

Це дає змогу зберігати природну вуглекислотність вина. Після того як алкоголь досягає потрібного рівня міцності, вино фільтрують та охолоджують. Це дає можливість зупинити процес бродіння та зберегти природну м'яку солодкість Асті.

У результаті такої технології виходить ігристе вино з вмістом алкоголю від 7 до 9%. На відміну від традиційних напоїв цього класу, які мають міцність приблизно 12%. Завдяки такій методиці шампанське Asti містить природний цукор.

Із чим подавати

Фруктове ігристе – завжди гість на будь-яких літніх вечірках, урочистостях, ділових зустрічах. Подавати його бажано прохолодним за температури від +8 до +10°C. 

Щоби підтримувати стабільну температуру напою, можна занурити пляшку в металевий кулер, наповнений на дві третини льодом і холодною водою.

До ігристого Асті бажано подавати ароматні фрукти, м'які вершкові та бісквітні десерти, біле м'ясо, морепродукти, легкі овочеві салати, сирні тарілки.

Як правильно вибрати

Зверніть увагу, що вибирати алкоголь бажано в перевірених точках продажу, які можуть пред'явити сертифікати якості на продукцію. Однією з таких є магазин алкогольних штук Маудау.

Важливо приділяти увагу й іншим моментам.

  • Смакові та ароматичні характеристики. Для любителів спокійніших напоїв із групи напівсухих або сухих ідеально підійдуть сорти Asti Dolce або Asti Secco. Якщо хочеться солодкого шампанського Асті, можна вибирати пляшку з позначкою Canti. А для любителів виражених фруктових смаків із нюансами груші та персика підійде Fiorelli Asti.

  • Регіон виготовлення. Щоби не натрапити на підробку, звертайте увагу на етикетку. Основні виноробні Італії розташовані в регіоні П'ємонт.

  • Рік виготовлення. Щоби повноцінно оцінити смак і аромат готового напою, краще вибирати пляшку виробництва останніх трьох років. Саме в перші три роки смакові характеристики шампанського будуть найбільш насиченими.

Порада: якщо плануєте зберігати алкоголь, краще вибрати для пляшки затемнене прохолодне місце з температурним режимом від +6 + 8°C.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#MauDau
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...