• Головна
  • Полювали на смартфони містян: одеські поліцейські повідомили двом іноземцям про підозру у крадіжці та шахрайстві
09:16, 23 вересня 2023 р.

Полювали на смартфони містян: одеські поліцейські повідомили двом іноземцям про підозру у крадіжці та шахрайстві

Полювали на смартфони містян: одеські поліцейські повідомили двом іноземцям про підозру у крадіжці та шахрайстві

Двоє іноземців віком 19 та 21 року, познайомившись в одному з кафе на вулиці Катериненській з місцевим чоловіком, викрали у нього телефон вартістю 25 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції.

Коли в одесита виникли труднощі із готівкою, зловмисники, вже маючи на той момент намір обікрасти нового знайомого, запропонували йому обміняти наявні у них гроші на безготівкове зарахування коштів на їхній картковий рахунок. Взявши мобільний телефон у потерпілого, один із правопорушників почав вводити реквізити своєї банківської картки в електронний додаток, а щойно власник смартфона відвернувся – передав гаджет своєму другові, який швиденько зник разом із ним з місця події.

Поліцейські встановили правопорушників під час проведення слідчо-оперативних заходів і з’ясували, що викрадений смартфон вони продали, але в ході слідства відшкодували потерпілому завданий збиток.

Не минуло й тижня, як молодший за віком іноземець обманним шляхом заволодів телефоном місцевої дівчини. Ввечері на Аркадійській алеї зловмисник побачив, як незнайомка надавала першу долікарську допомогу непритомному чоловіку, підсвічуючи собі смартфоном. «Доброзичливий» юнак запевнив одеситку в бажанні допомогти їй і потримати її гаджет. Повіривши перехожому, вона дала йому телефон вартістю 42 тисячі гривень, а іноземець дочекався коли його власниця відволічеться – і тихцем втік. Незабаром поліцейські вийшли на слід правопорушника і вилучили у нього телефон, який повернули потерпілій.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі відділів поліції № 2 та № 5 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили обом фігурантам про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, а молодшому за віком правопорушнику – ще й у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України відповідно. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою їхні санкції – позбавлення волі на строк до восьми років. Суд обрав обом чоловікам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...