• Головна
  • Одесит, який був помічником депутата, добровільно співпрацював з фсб,- ФОТО, ВІДЕО, ДОПОВНЕНО
10:19, 27 лютого 2023 р.

Одесит, який був помічником депутата, добровільно співпрацював з фсб,- ФОТО, ВІДЕО, ДОПОВНЕНО

Одесит, який був помічником депутата, добровільно співпрацював з фсб,- ФОТО, ВІДЕО, ДОПОВНЕНО

 Викрили чергового агента фсб, який передавав ворогу дані про енергетичні об’єкти Одещини та оборонні підприємства.

Про це повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний добровільно погодився на співпрацю зі співробітником фсб рф. За його завданням він розвідував місця дислокації об’єктів енергетичної інфраструктури та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу на Одещині.

Також на виконання завдань російських кураторів, агент передавав інформацію про результати ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури задля її повторного ураження і остаточного виведення з робочого стану.

Матеріал з географічними координатами інформатор передавав через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісах, для подальшого корегування ракетних ударів ворогом.

Одесит, який був помічником депутата, добровільно співпрацював з фсб,- ФОТО, ВІДЕО, ДОПОВНЕНО, фото-1

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ КР в Одеській області.

Як повідомили в СБУ, одесит виявився помічником одного з депутатів так званого кримського парламенту Костянтина Мальчікова.

Встановлено, що одесит періодично відвідував український півострів, де володіє базою відпочинку.

Під час однієї з таких поїздок до повномасштабного вторгнення його завербував кадровий співробітник фсб Костянтин Шилов.

Саме за його завданням після 24 лютого минулого року російський агент намагався виявити локації українських підприємств на Одещині, які виготовляють оборонну продукцію для потреб ЗСУ.

Крім того, він збирав розвіддані про місця базування і переміщення підрозділів Сил оборони та "звітував" про результати ворожих повітряних атак на українські об'єкти.

Для збору інформації виходив на місцевість, а також створив анонімний Телеграм-чат. До нього залучив своїх "однодумців", які інформували "адміністратора" про помічену українську військову техніку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #фсб #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...