• Головна
  • Війна в Одесі та області в цифрах та датах
09:01, 26 лютого 2023 р.

Війна в Одесі та області в цифрах та датах

Війна в Одесі та області в цифрах та датах

24 лютого рік тому був настільки страшний день, що хотілося б стерти його з пам'яті. Українці в Одесі прокинулися від вибухів. Вже цього дня деякі втратили рідних та абсолютно всі втратили спокій та впевненість у завтрашньому дні.

Ми знали, що готується повномасштабний наступ із боку росії. Але ми навіть уявити не могли, наскільки це буде жахливо та безжалісно. Ми пережили багато всього, але жодної хвилини не втрачали віру в наших воїнів та в нашу перемогу.

Сьогодні ми зібрали головні цифри та дати цього страшного року.

За рік російські окупанти завдали по Одеській області більше 100 ракетних ударів. 

Російські вбивці під час обстрілів Одеській області забрали щонайменше 60 життів.

За рік повітряна тривога в Одесі пролунала 615 разів. Найбільша кількість тривог - 8 травня, 10. Найдовша повітряна тривога - 15 листопада. Вона почалась о 12:33 і закінчилась о 18:18, що складає майже 6 годин.

Щоб захистити пам’ятник Дюку, його двічі обкладали мішками з піском, сумарно використано 185 тонн піску.

24 лютого вибухи чули майже всі жителі регіону. Унаслідок ракетного удару по військовій частині в селі Липецьке Подільського району загинули 22 людини. В Іванівському районі під час обстрілу військової частини 10 військовослужбовців отримали осколкові поранення. Дві ракети впали біля аеропорту "Буялик" під Одесою, по одній — у селищах Кароліно-Бугаз та Грибівка.

3 березня росіяни здійснили ракетний обстріл курортного селища Затока та села Біленьке Білгород-Дністровського району.

21 березня росіяни обстріляли узбережжя Одеси. Внаслідок цього були розтрощені 3 будинки, 1 людина отримала легкі поранення.

3 квітня вибухи чули мешканці усіх районів Одеси. Це була ракетна атака на місто з повітря. Руйнувань зазнали об’єкти критичної інфраструктури, зокрема нафтопереробний завод та нафтосховище. Жертв не було.

7 квітня військові рф завдали ракетного удару трьома керованими ракетами по Одещині з Кримського півострову. Влучили в село Красносілка. Там загинули щонайменше 9 військовослужбовців.

23 квітня російські військові завдали ракетного удару по житловому комплексу “Тірас”. 7 людей загинули, серед яких три покоління однієї родини — мати, тримісячна донька та бабуся, а також вагітна спортсменка та її чоловік; 18 людей — отримали поранення. 

Цього ж дня ще одна російська ракета влучила у Таїровське кладовище. Поранення отримала 1 людина. Близько 70 могил було пошкоджено або знищено. 

2 травня внаслідок ракетного удару загинув 15-річний хлопець. Росіяни влучили в об'єкти міської інфраструктури Одеси, зокрема пошкоджень зазнала одна з релігійних споруд.

8 травня росіяни завдали ракетного удару по Арцизу. Місто на тиждень залишилося без електроенергії, мобільного зв'язку, водопостачання. Був знищений елеватор, через який йшов експорт зерна до Європи. Цього ж дня росіяни обстріляли Нову Дофінівку, що поблизу Одеси. 3 людини отримали поранення. Будинки та автівки зазнали пошкоджень.

9 травня російська армія завдала масованих ракетних ударів по Одесі. Внаслідок вибуху ракети на території складу в Суворовському районі 1 чоловік загинув, 2 інших людей отримали поранення. 

Ще одна ракета поцілила в ТРЦ "Рив’єра". 3 людей госпіталізували з пораненнями, загиблих не було. Вигоріло близько 1000 квадратних метрів. 

16 травня в Білгород-Дністровському районі ракетним ударом росіян зруйновано базу відпочинку, ще кілька дач навколо зазнали пошкоджень. Поранення отримали 4 людей, серед яких – чотирирічна дитина.

27 червня російські ракети влучили в житловий сектор в Одеському районі. 8 людей отримали поранення, серед яких трирічні близнюки, близько 65 будинків зруйновані або пошкоджені.

1 липня росіяни завдали удар трьома ракетами Х-22 із літака ТУ-22 по дев'ятиповерхівці та базі відпочинку в курортному селищі Сергіївка. 22 людини загинуло та 38 отримали поранення, серед них — діти.

26 липня росіяни завдали ракетного удару по Затоці Одеської області. Вони випустили 13 ракет х-22 та х-59 з літаків стратегічної авіації. Повністю зруйновані 5 будинків, пошкоджені понад 15 баз відпочинку, 60 дачних ділянок та близько 80 торговельних павільйонів.

17 серпня росіяни атакували Одещину ракетами Х-22. Вони влучили в Затоку, де зруйнували 7 будівель бази відпочинку та пошкодили 15 дачних будинків.

5 грудня армія рф випустила по одній із підстанцій в Одеській області 7 ракет. У результаті масованого ракетного удару пошкоджена енергетична інфраструктура області, через що регіон залишився без світла.

Ракети також влучили по цивільних об'єктах у місті Арциз. 2 будинки зруйновані, 4 пошкоджені. 2 людей отримали поранення.

29 грудня над Одещиною збили 21 ракету. Уламки однієї з них потрапили в житловий будинок та енергетичну інфраструктуру. Ракети російська армія випускала зі стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, Ту-95мс, надводних та підводних ракетоносіїв з акваторії Чорного моря.

26 січня російські ракети пошкодили два об‘єкти критичної енергетичної інфраструктури на Одещині. Під час повітряної тривоги над регіоном збили 4 ракети "Калібр".

10 лютого над Одещиною збили 13 ракет.

11 лютого вночі російські військові скинули з літаків Су-24М 4 авіабомби на острів Зміїний. Також випустили 3 протикорабельні ракети типу "Онікс" з Криму, які влучили у прибережну зону. 

За цей страшний рік у міських пологових будинках Одеси народилося близько 7000 маленьких українців

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...