• Головна
  • До Одеси завітала правнучка Івана Франка, - ФОТО
16:08, 21 лютого 2023 р.

До Одеси завітала правнучка Івана Франка, - ФОТО

До Одеси завітала правнучка Івана Франка, - ФОТО

У Центральній міській бібліотеці ім. І. Франка м. Одеси пройшов захід «Народ мій є! Народ мій завжди буде!». На зустріч, приурочену Дню Героїв Небесної Сотні, завітала правнучка легендарного українського поета, письменника, громадського та культурного діяча Івана Франка.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Учасникам заходу нагадали про події Майдану 9-річної давності, про дорогу ціну, яку заплатили українці за свою свободу та право мати свій власний вибір. Спогадами про Революцію Гідності та Майдан поділилася з учасниками зустрічі й Олеся Франко. Також поетеса розповіла про свої збірки поезій, де втілені її враження від тих подій, продекламувала власну поезію, серед якої є й вірші для дітей.

З цікавістю слухали гості бібліотеки історії життя Олесі Мирославівни, розповіді про її батьків та усю родину великих франківських предків, від яких вона успадкувала творчі здібності й волелюбний дух.

На зустрічі також були присутні науковці Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААНУ з Херсона. Вони розповіли, що долучилися до всеукраїнського проєкту та вишивають мапу свого регіону, яка потім буде поєднана із мапами інших регіонів та передана до Верховної Ради України.

Крім того, одеські майстрині-вишивальниці Олена і Марина Павлик представили свої роботи-обереги, які вони вишивають для наших воїнів.

Завершилася зустріч величезним рушниковим колом на знак єдності та підтримки України й воїнів ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...