• Головна
  • На Одещині покарали шістьох чоловіків за домашнє насильство
12:44, 18 лютого 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині покарали шістьох чоловіків за домашнє насильство

На Одещині покарали шістьох чоловіків за домашнє насильство

У Болградському районі за вчинення домашнього насильства до відповідальності притягнули шістьох чоловіків. Поліцейські склали адміністративні матеріали за статтею 173-2 КУпАП відносно правопорушників. Суд призначив їм покарання у вигляді штрафу.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Впродовж січня цього року були зафіксовані факти домашнього насильства, до яких причетні переважно жителі міста Болграда, а також Василівської та Кубейської громад.

П’ятеро чоловіків віком від 42-х до 73-х років ображали своїх дружин та співмешканок. Ще один, 40-річний громадянин, неприйнятно поводився щодо своїх літніх батьків.

Дії правопорушників поліцейські кваліфікували як вчинення домашнього насильства, внаслідок якого була завдана шкода психологічному здоров'ю потерпілих, про що вони склали відповідні адміністративні матеріали. Суд розглянув ці матеріали одним засіданням і призначив правопорушникам покарання у вигляді штрафу.

З чоловіками поліцейські провели профілактичні бесіди, пояснивши: якщо вони продовжуватимуть ображати рідних, на них очікує суворіше покарання. Зокрема, умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства для кривдника може обернутися кримінальною відповідальністю, передбаченою статтею 126-1 ККУ. А вона тягне за собою покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...