• Головна
  • Прокурори Одещини повідомили про підозру двом зрадникам, що воюють на боці рф,- ФОТО
11:47, 1 лютого 2023 р.

Прокурори Одещини повідомили про підозру двом зрадникам, що воюють на боці рф,- ФОТО

Прокурори Одещини повідомили про підозру двом зрадникам, що воюють на боці рф,- ФОТО

Колишнім офіцерам Центру оперативного (бойового) забезпечення ВМС ЗСУ заочно повідомлено про підозри. У 2014 році, під час окупації Криму вони перейшли на бік ворога.

Про це повідомляє Спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

За даними слідства, у 2014 році, під час тимчасової окупації території Криму колишні офіцери не з’явилися на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України. Вони зрадили у Військовій присязі на вірність українському народові, відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України.

"Перейшовши таким чином на бік ворога, вони вчинили державну зраду та дезертирство. З 2014 року і по сьогодні, вказані особи проходять військову службу у складі ЗС рф у федеральній бюджетній установі "міжнародний протимінний центр збройних сил російської федерації"", — йдеться в повідомленні.

Прокурори заочно повідомили про підозри колишньому начальнику штабу та командиру групи інженерного забезпечення інженерного загону Центру оперативного (бойового) забезпечення ВМС ЗСУ за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Прокурори Одещини повідомили про підозру двом зрадникам, що воюють на боці рф,- ФОТО, фото-1
Прокурори Одещини повідомили про підозру двом зрадникам, що воюють на боці рф,- ФОТО, фото-2

Держзрада карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.Тим часом санкції другої статті передбачають позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Наразі вживаються заходи щодо ініціювання питання про здійснення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях в порядку спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война #зрадники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...