• Головна
  • Одесити вшанували пам’ять жертв Голокосту,- ФОТО
14:15, 27 січня 2023 р.

Одесити вшанували пам’ять жертв Голокосту,- ФОТО

Одесити вшанували пам’ять жертв Голокосту,- ФОТО

Сьогодні, 27 січня, в Україні, як і у всьому світі, відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН на знак вшанування жертв геноциду єврейського народу під час Другої світової війни. Україна на державному рівні почала відзначати цей день у 2012 році.

Дата 27 січня обрана невипадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті «Аушвіц-Біркенау». 

«Ми не заспокоїмось, поки по землі ходитиме  бодай один єврей…» — ці слова дослідники Голокосту приписують Адольфу  Гітлеру, стверджуючи, що сказав він їх відразу після приходу до влади. Чи так було насправді — достеменно невідомо. Натомість відомо, що нацистський режим за 12 років свого існування знищив 6 мільйонів представників цього древнього народу. 

Загалом на українській землі, за підрахунками істориків,  загинуло близько 1,5–1,6 мільйонів євреїв, тобто майже 70 відсотків від усіх, що тоді тут жили. 

Читайте також: Голокост в Одесі: спогади очевидця геноциду єврейського народу у 1941 році

ФОТО міськради Одеси

«Внаслідок Голокосту на території Європи було знищено близько шести мільйонів євреїв. Це страшні цифри, проте нашого сьогоднішнього ворога - рф - вони не лякають. Тепер росія прийняла естафету нацизму і стала його правонаступником. Майбутня Перемога України у війні має стати фінальним вироком російському терору, якому немає і не може бути місця у світі», - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.    

Одесити вшанували пам’ять жертв Голокосту,- ФОТО, фото-6
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война #голокост
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...