• Головна
  • В Одесі жорстко затримали чоловіка під час вручення повістки: призначено службову перевірку, - ФОТО
10:24, 23 січня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі жорстко затримали чоловіка під час вручення повістки: призначено службову перевірку, - ФОТО

В Одесі жорстко затримали чоловіка під час вручення повістки: призначено службову перевірку, - ФОТО

В Одесі семеро людей у військовій формі, які виявились працівниками РТЦК та СП, в Банному провулку повалили на землю чоловіка та затягли його до службового авто. Очевидці зняли цей момент на відео і виклали у соцмережі. Пізніше в Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки прокоментували дану ситуацію.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Подія сталася вчора, 22 січня, в Банному провулку. Очевидці зафіксували на відео, як люди у військовій формі, застосувавши силу і перевагу у кількості, повалили на землю чоловіка, а потім буквально занесли його у службовий мікроавтобус.

В Одесі жорстко затримали чоловіка під час вручення повістки: призначено службову перевірку, - ФОТО, фото-1

«Щодо ситуації в Банному провулку Одеси, зазначимо, що в рамках загальної мобілізації до одного з громадян звернулися представники РТЦК та СП щодо виконання ним мобілізаційного обовʼязку. Громадянин взявся безпідставно ображати й принижувати військових нецензурною лайкою, а також знімати їх на відео. На спокійні прохання та попередження про неприпустимість таких дій, громадянин не згодився. Працівники РТЦК та СП повелися емоційно і, застосувавши силу, доставили ухилянта до службового приміщення для зʼясування обставин.

Там було перевірено його дані і виписано повістку, оскільки громадянин, в порушення чинного законодавства, досі не виконав своє зобовʼязання щодо прибуття до РТЦК та СП з початку загальної мобілізації», - пояснили в Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки.

Але все ж таки люди у формі перевищили свої повноваження, тому з цього приводу призначено службову перевірку.

«Винні будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. 3 особовим складом, що проводить роботу з оповіщення населення, проведено додаткові розʼяснювальні заходи щодо порядку роботи й дотримання норм етики і законодавства», - зазначили у відомстві.

Окремо пресслужба Одеського обласного центру комплектування та соцпідтримки звернулась до військовозобовʼязаних громадян і нагадала, що відповідно до Указу Президента України N°69/2022 "Про загальну мобілізацію", в державі проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобовʼязаних на

службу.

«Оскільки загальна мобілізація триває в Україні з лютого 2022 року, суттєвих змін у 2023 році немає. Військовозобовʼязаним чоловікам продовжать надходити повістки. Після цього чоловік має зʼявитися за викликом у ТЦК та СП і стати на облік. Це означатиме облік і розуміння резерву державою, підготовку та навчання мобілізаційного ресурсу, єдине усвідомлення всіма загальної мети.

Тих, хто досі не зʼявився, доводиться збирати шляхом патрулювання.

Не наражайте себе на неприємності. Виконайте свій конституційний обовʼязок.

Долучайтесь до здобуття Перемоги. Будьте свідомими і відповідальними», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...