• Головна
  • В Україні збільшився розмір виплат аліментів
17:09, 1 грудня 2022 р.

В Україні збільшився розмір виплат аліментів

В Україні збільшився розмір виплат аліментів

Відсьогодні в Україні змінився розмір виплат аліментів за рахунок збільшення прожиткового мінімуму.

Про це повідомили у Міністерстві юстиції України.

Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум тепер становить 2272 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років – 2833 грн. Відповідно, зростають і прив'язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема й аліменти на дітей.

Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів відтепер становитиме:

для малечі до 6 років – 1136 грн;

для дітей віком від 6 до 18 років – 1416,5 грн.

Разом із тим, якщо платник аліментів має достатній заробіток, то за рішенням суду встановлюється мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину в розмірі 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Крім того, відповідно до Сімейного Кодексу України, якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання – батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення 23 років. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

Суд може визначити розмір аліментів на повнолітніх дочку, сина у твердій грошовій сумі або у частці від заробітку платника аліментів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...