• Головна
  • Одесита судитимуть за пособництво державі-агресору
09:54, 1 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Одесита судитимуть за пособництво державі-агресору

Одесита судитимуть за пособництво державі-агресору

Мешканця Одеси судитимуть за пособництво державі-агресору. Він займався бойовою підготовкою солдатів та спецпризначенців росгвардії з тактичної медицини.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.  

Слідством встановлено, що чоловік, будучи громадянином України, у 2019 році переїхав на постійне місце проживання до московської області рф. Маючи військову освіту, оскільки закінчив Одеській інститут сухопутних військ, він увійшов до особового складу російського університету спецназу, де займав посади інструктора та керівника медичного напрямку.

Наразі в рф це найбільший військовий центр підготовки спецпідрозділів з питань професійної, тактико-спеціальної направленості під патронатом рамзана кадирова.

Так, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачений разом з колегами навчав добровольців, військовослужбовців та спецпризначенців росгвардії бойовим навичкам, методам вирішення бойових завдань, прийомам надання першої меддопомоги, евакуації поранених бійців з поля бою, з метою надання їм необхідної військової підготовки та можливостей на професійному рівні вести бойові дії проти Збройних Сил України.

Підтримуючі рішення та дії держави-агресора, прибічник окупантів з особистої сторінки у соціальній мережі та на відеохостингу "YouTube" поширював пости і відеоролики на тему тактичної медичної підготовки для збройних формувань рф із написом "Своих не бросаем".

Крім того, відкрив розрахунковий рахунок для збору коштів на навчання, лікування, обмундирування та екіпірування військовослужбовців рф, що задіяні у бойових діях проти України. Також розміщував публікації у мережі Інтернет із закликами до "небайдужих" громадян росії здійснити грошовий вклад у перемогу російських військових над ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...