• Головна
  • Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області
14:22, 21 листопада 2022 р.

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області

Тиждень, що пройшов, був сповнений новинами різного характеру. За останні сім в Одесі та області відбулося чимало резонансних подій, були прийняті важливі рішення. Мешканці Одещини пережили непростий тиждень, але на тиждень стали ближче до нашої перемоги.

Журналіст 048.ua зібрав головні події минулих семи днів.

Масована ракетна атака та відсутність світла

15 листопада росіяни завдали чергового масованого удару по об’єктах енергетичної інфраструктури України. Вибухи чули жителі багатьох регіонів.

Через атаку енергетичних об'єктів сотні тисяч українців залишилися без світла, оскільки Укренерго було вимушено розпочати екстрені відключення для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні. Без електроенергії залишилися й жителі Одеси та області. У місті зупинилася частина електротранспорту, деякі одесити залишалися без світла понад добу. Невеликі групи людей навіть перекривали дороги міста. У абонентів деяких мобільних операторів спорстерігалися проблеми із зв'язком.

Наразі ситуація потрохи стабілізується, проте відключення світла на Одещині запроваджуються щоденно.

"Прильот" в Одесі

У четвер, 17 листопада, ворог здійснив пуск "Калібрів" з акваторії Чорного моря, а з використанням тактичної авіації Су-30 спрямував 6 ракет повітряного базування. Одна з них влучила у логістичний об'єкт в Одесі. Постраждала одна цивільна особа, вибуховою хвилею пошкоджені будівлі навколишніх підприємств.

Смертельні аварії

Цього тижня в Одеській області сталася низка серйозних дорожньо-транспортних подій.

Так, 14 листопада на 390 кілометрі траси Київ-Одеса зіткнулися дві вантажівки. В результаті аварії постраждали люди. Одна з фур перевернулася на проїзджу частину та перекрила рух на двох смугах.

16 листопада на трасі Одеса-Рені, в Ізмаїльському районі, сталося лобове зіткнення двох бензовозів. Внаслідок аварії один водій загинув, другий був госпіталізований у тяжкому стані.

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області, фото-1

17 листопада між селом Маяки і пунктом пропуску «Паланка» сталася ДТП за участю двох автомобілів. Легковик «Kia» рухався у напрямку міста Рені, на повороті не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу й допустив зіткнення з мікроавтобусом. Загинула одна людина, ще дві – травмовані.

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області, фото-2

А от у п'ятницю, 18 листопада, в ДТП загинула жінка-пішохід. Це сталося на трасі Одеса-Київ. Жінка перебігала дорогу в неосвітленому місці, всього за 200 метрів від пішохідного переходу, та потрапила під колеса вантажівки. Від отриманих травм постраждала померла.

Вибух газу

16 листопада Одесу схвилювала новина про вибух газу у житловому будинку на вулиці Краснова. Внаслідок цього було руйновано декілька квартир на першому поверсі і на другому. В результаті інциденту постраждала жінка, яка була доправлена у медичний заклад. Ще один чоловік від госпіталізації відмовився.

На наступний день майже всім мешканцям дому повернули центральне опалення, холодну воду та електропостачання.

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області, фото-3

Продовження "зернової ініціативи"

У минулий четвер в Стамбулі ухвалили рішення щодо продовження строку дії зернового коридору ще на 120 днів. Гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина.

Таким чином, з портів Одещини продовжується експорт української агропродукції.

Відкриття "Рів'єри"

18 листопада в Одесі відновив роботу торговий центр "Рів'єра", в який 9 травня влучила російська ракета. Внаслідок "прильоту" спалахнуло близько 1000 м.кв будівлі торговельно-розважального центру, троє людей були госпіталізовано до лікарні з пораненнями.

Торгівельний центр працює частково.

Перший сніг

На вихідних північ Одеської області занесло першим снігом. Опади спостерігалися у Балті та Кодимі.

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області, фото-4

Тим часом в Одесі вирувала негода, сильний вітер повалив кілька дерев у місті.

Колаборанти

Минулий тиждень був "врожайним" на осіб, що співпрацюють з країною-агресором. Так, у понеділок копи затримали двох чоловіків, які фотографували об'єкт інфраструктури в Одесі. Наступного дня виявили ще двох колаборантів - жінку, яка знімала блок-пост з машини, та чоловіка, в телефоні якого побачили активне спілкування з абонентами рф.

17 ж листопада поліцейські скерували до суду обвинувачення місцевій жительці у колабораціонізмі. 65-річна одеситка в умовах воєнного стану публічно у громадському місці заперечувала збройну агресію росії проти України та підтримувала рішення й дії держави-агресора.

18 листопада, у п'ятницю, до одеських патрульних звернулися громадяни та вказали на жінку, в якої є інформація проросійського характеру. При перевірці її телефону інспектори виявили спілкування з абонентами країни-агресора та різні фото в підтримку росії.

Також днями у пункті пропуску "Старокозаче" прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками СБУ виявили громадянина Молдови - "шанувальника" російської влади.

У результаті поглибленого огляду особистих речей 25-річного іноземця, який слідував на в’їзд в Україну, правоохоронці виявили в його мобільному телефоні матеріали проросійського пропагандистського характеру, зокрема з зображенням ворожої символіки в підтримку армії "визволителів" та світлини влади окупантів.

Вибухи, відсутність світла та перший сніг: чим запам'ятався минулий тиждень в Одесі та області, фото-5
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...