• Головна
  • Одеські депутати міськради провалили голосування за демонтаж пам'ятника Катерині II
13:20, 28 вересня 2022 р.

Одеські депутати міськради провалили голосування за демонтаж пам'ятника Катерині II

Одеські депутати міськради провалили голосування за демонтаж пам'ятника Катерині II

Лише 17 депутатів Одеської міської ради підтримали демонтаж та перенесення пам'ятника «Засновникам Одеси» до Одеського історико-краєзнавчого музею.

Про це стало відомо на засіданні сесії міськриди 28 вересня.

Під час обговорення питання про снос скандального  пам'ятника депутат Андрій Вагапов відмітив, що пам'ятник Катерині - це маркер "руського миру". Зараз окупанти планують встановити такий монумент у тимчасово окупованих Херсоні та Луганську. Саме тому цій скульптурі не місце в центрі Одеси.

Депутат Олег Звягін додав, що наразі пам'ятник вже не охороняється, оскільки неодноразово піддавався нападам.

"За" проголосували 17 депутатів, проти — 0, один утримався. З 63 депутатів за списком, були присутні на засіданні 40 депутатів.

Нагадаємо, 18 вересня біля пам’ятника Катерині ІІ люди влаштували акцію протесту, вони принесли з собою плакати з написами: "Катерина = путін", "Чи довго нам терпіти твою посаду?", "Кате место в музее и тебе там же".

Після цього міський голова Одеси Геннадій Труханов запропонував створити парковий комплекс «Імперського та радянського минулого» та перемістити деякі архітектурні пам'ятники. В тому числі пам'ятник Катерині II.

19 вересня, кожен одесит, який виявив бажання долучитися до обговорення та зареєструвався на онлайн-конференцію, зміг поставити кому у потрібному місці в реченні «знести не можна залишити». Що запропонували, читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...