• Головна
  • В оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію у сусідніх регіонах, - ВІДЕО
16:13, 27 вересня 2022 р.

В оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію у сусідніх регіонах, - ВІДЕО

В оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію у сусідніх регіонах, - ВІДЕО

Станом на 14:00 27 вересня обстановка на півдні України залишається складною, але контрольованою.

Про це розповів офіцер ОК "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, протягом ночі підрозділи наносили ракетно-артилерійські та авіаційні удари по районах зосередження ворожих сил та їх засобах протиповітряної оборони. Противник продовжує проводити перегрупування військ, здійснює вогневе ураження у напрямку позицій Сил оборони з метою стримування дій наших підрозділів. Продовжуються спроби відновити рух через річку Дніпро.

Протягом ночі завдано 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі Миколаєва. Двома реактивними снарядами системи залпового вогню «Смерч» влучено в центр міста. Уражено паркову зону, житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури та сервісну зону.

Ближче до світанку 6 ракет системи С-300 скеровано по промисловій зоні Миколаєва та поблизу школи. Виникла пожежа складських приміщень, пошкоджено будівлю освітнього закладу. Загиблих та постраждалих немає.

Зранку 3 ворожі дрони-камікадзе були спрямовані по портовій інфраструктурі Очакова. Всі три збито силами протиповітряної оборони.

Ракетно-артилерійськими обстрілами ворог тероризував Нікопольщину протягом ночі. Майже 90 снарядів різних систем та калібрів вдарили по трьох громадах.

В Нікополі пошкоджено 15 приватних житлових будинків та кілька господарчих споруд. У Марганці пошкоджено 10 приватних житлових будинків, дитяча спортивна школа, газогін та лінія електропередач. Людських втрат та постраждалих нема.

Нашою авіацією та підрозділами ракетно-артилерійських військ виконано понад 140 вогневих завдань, зокрема, нанесено удари по пункту розгортання ЗРК «Бук-М3» в Бериславському районі та по зосередженню озброєння та техніки неподалік Любимівки в Каховському районі.

Підтверджені втрати ворога складають 8 осіб, буксирований міномет 120 калібру та БМП. Решта ворожих втрат дорозвідується.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі продовжує укриватися в ракетобезпечному районі, за мисом Тарханкут, і складається з 13 кораблів та катерів, серед яких 3 надводних і 1 підводний носії крилатих ракет. 28 високоточних далекобійних ракет напоготові.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...