З більшістю шкільних предметів учні легко справляються, та є декілька таких, по яким постійно доводиться шукати підказки. Незалежно від класу, рівня успішності чи індивідуальних здібностей, всі школярі рано чи пізно шукають відповіді до завдань по математиці, рідній мові чи по іноземній. Починаючи з 7 класу - додається алгебра та геометрія. Для того, щоб учні не витрачали свій дорогоцінний час на довгі пошуки необхідної інформації в інтернет просторі, ресурс  FreeGDZ.com розмістив на своїх сторінках найякісніші та найбільш важливі матеріали. Ставши його користувачем, у кожного буде можливість за короткий час знайти потрібні відповіді на єдиному сайті.

Особливості та переваги сайту

Інтерфейс порталу зручний, оскільки наочно зрозуміло розміщення готових ДЗ. Натиснувши усього на 1-2 посилання, користувач побачить той матеріал, який шукав. На головній сторінці є одразу два швидких способи відкрити готові домашні завдання, актуальні для конкретного учня. Перший з них - обрати свій клас серед усіх, з 1 по 11, натиснувши на потрібну цифру, а далі знайти дисципліну, яка цікавить. Другий метод полягає у виборі предмета, а потім вже класу. На кожен предмет є відповіді до декількох підручників, тому до свого посібника школяр обов'язково знайде підказки.

Серед багатьох інших переваг, варто наголосити на тому, що сайт є абсолютно безкоштовним. Його інформація відкрита для всіх та не потребує реєстрації, авторизації, плати за користування. ФріГДЗ також передбачив можливість пошуку серед матеріалу, тим самим зробивши відвідування сайту ще комфортнішим. Учню достатньо ввести прізвище автора підручника, до якого потрібні відповіді або сформувати інший пошуковий запит, щоб отримати на екрані список посібників, що задовольняють параметри пошуку.

Всім, хто шукає на порталі правильні відповіді до посібників, вдасться знайти їх для кожного письмового завдання. Для зручності усі вони розподілені по розділах,  відокремлені один від одного, та позначаються номером завдання. Завдяки цьому школяр не зможе помилитися та скористається саме тією підказкою, яка йому необхідна. По такому типу оформлено усі розв'язники на ресурсі, що робить можливим просте користування для  старших учнів, молодших та їх батьків. Відвідувачі порталу не шукають інших освітніх сайтів, адже все необхідне є тут, і немає сенсу гаяти час на зайві пошуки.

Якість готових відповідей багато в чому залежить не лише від правильності, а й від повноти описаних дій, докладних пояснень. З їх допомогою школяр має можливість зрозуміти ті принципи рішень, які раніше були для нього не зрозумілими. Ознайомившись з результатом, учень не переписує його, а отримує досвід у вирішенні подібних завдань. Саме такі відповіді  до підручників української шкільної програми розміщені на ресурсі.