Певним компаніям потрібно ефективно обробляти та досліджувати великі дані. Для цього використовуються різноманітні технології та методи. Щоб добре розумітися у цій галузі, необхідно знати, що таке Big Data і як це працює. Організації, які можуть ефективно використовувати потужність великих даних, можуть отримати цінну інформацію і конкурентні переваги. Бізнес почне приносити більші прибутки.

Що означає термін «Big Data»

Великі дані стосуються надзвичайно складних наборів інформації. Нею неможливо легко керувати або аналізувати за допомогою традиційних методів обробки. Термін «Big Data» охоплює не лише самі дані, але й технології та методи, які використовуються для їх діагностики.

Ці набори даних можуть надходити з різних джерел: соціальні мережі, датчики, записи транзакцій, наукові дослідження тощо. Аналітика допомагає компаніям відстежувати поведінку клієнтів, ринкові тенденції та конкурентні умови. Це потрібно, щоб приймати вірні рішення при веденні бізнесу.

Великі дані використовуються в охороні здоров’я для моніторингу пацієнтів, нагляду за захворюваннями, відкриття ліків. Фінансові установи також використовують ці свідчення для управління ризиками та алгоритмічної торгівлі. Аналітика великих даних оптимізує виробничі процеси. Вони необхідні і для моніторингу та управління міською інфраструктурою.

Характеристики великих даних

Big Data включає в себе 7 особливостей, які допоможуть в ефективному розвитку бізнесу:

- Обсяг. Великі дані містять набори інформації, які мають величезний розмір, починаючи від терабайтів до ексабайтів і більше.

- Швидкість. Свідчення надходять дуже оперативно й безперервно в режимі реального часу.

- Різноманітність. Велика кількість типів і форматів інформації, що охоплюють структуровані, напівструктуровані і неструктуровані дані.

- Надійність. Достовірність і точність даних має вирішальне значення для отримання важливої інформації та прийняття обґрунтованих рішень.

- Мінливість. Джерела відрізняються за структурою та якістю, що створює проблеми для інтеграції, обробки та аналізу.

- Візуалізація. Наочне представлення свідчень за допомогою діаграм, графіків, карт, щоб виявити закономірності, тенденції та нові ідеї.

- Цінність. Використовуючи обсяг, швидкість і різноманітність даних, організації можуть отримати вагому інформацію для покращення прийняття рішень.

Що пропонує Big Data від Київстар

Телекомунікаційна українська компанія Київстар пропонує дієві рішення великих даних для розвитку компаній. Це актуально для організацій, які використовують величезну мережу інформації для надання цінних послуг. Київстар допомагає здійснити такі кроки:

- Формування портрету клієнта. Це передбачає агрегування та аналіз демографічних показників, моделей використання і вподобань потенційногопокупця.

- Пошук потенційної цільової аудиторії. За допомогою аналітики Big Data Київстар допомагає визначити та націлити ймовірних клієнтів, які зацікавляться продуктами компанії.

- Замовлення персоналізованих розсилок. Використовуючи дані про клієнтів і методи сегментації, можна надсилати пропозиції конкретним користувачам.

- Аналіз розташування торгових точок. Досліджуючи такі фактори, як відвідувачі, демографічні показники, конкуренція та тенденції місцевого ринку, вдасться визначити оптимальне розміщення для нових закладів.

Детальніше про можливості Big Data можна дізнатися на офіційній платформі Київстар. Там також можна залишити заявку на консультацію або замовлення послуг.