IMEI – це номер, що його має кожен телефон зі смартфоном та навіть мобільним модемом і будь-яким іншим гаджетом, що його підключають до мобільної мережі. Слугує цей номер так званим унікальним ідентифікатором будь-якого мобільного обладнання. Це унікальне число, що складається аж з 15 символів. Його присвоюють всім без виключення мобільним пристроям, які функціонують в таких мережах як:

  • UMTS;
  • GSM;
  • LTE;
  • 5G.

Далі трохи детальніше пропонуємо поговорити про цей номер аби ви могли його перевірити, коли захочете придбати б/у смартфони з доставкою для себе чи когось із ваших близьких.

Які в номері IMEI є блоки?

В цьому номері є декілька різних блоків. В першому блоці доступні вісім цифр, які показують певну модель мобільного пристрою. Далі йдуть шість наступних цифр, що займаються ідентифікацією гаджета в рамках ТАС. Остання одна цифра цього номеру є так званим символом саме перевірки CD.

На сучасному ринку є номери з 16 символами, де 2 цифри, що розташовані в самому кінці, свідчать, яка у мобільному гаджету версія прошивки. До речі, такий номер присвоюється кожному мобільному пристрою одразу ще на етапі виробництва. Далі його уже надає керівна асоціація спеціального мобільного зв'язку GSMA. Аби дізнатися номер IMEI, який є у вашому смартфоні, потрібно відкрити телефонний додаток та натиснути тут комбінацію із таких символів як *#06#. Після такої маніпуляції і з'явиться на екрані цей номер.

Де ще може розміщуватися номер IMEI?

Окремо цей номер також може бути розміщений на нижній частині панелі (задня) корпуса мобільного девайса. Якщо мова йде про моделі зі знімною батареєю, іноді цей номер розташований саме під батареєю. Деякі моделі телефонів мають надрукований номер на лотку sim-карти. Як бачите, у кожного девайса номер розміщується по своєму.

За допомогою такого номера відбувається ідентифікація конкретного гаджета. Щоразу після кожного нового приєднання до мережі, відбувається передача цього номеру. Він дозволяє відстежувати переміщення пристрою та відповідно його місцезнаходження, але лише за умови підключення до інтернету. Таким чином часто шукають вкрадені телефони.

Широкий асортимент смартфонів з доставкою по всій Україні в ЗСШОП

Для того аби у вас була можливість придбати найкращі у своєму роді б/у смартфони за демократичними цінами, радимо вам звернутися в інтернет-магазин ломбарду ЗСШОП. Вашій увазі тут завжди готові запропонувати найширший із можливих асортимент смартфонів. Всі гаджети працюють та мають чудовий стан.

До кожного окремого смартфону йде опис та реальні фотографії. Якщо ви хочете забрати телефон самовивозом, на сайті інтернет-магазину ломбарду ЗСШОП є адреси магазинів. Якщо ж ні, обирайте телефон, який вас зацікавив і нумо оформлювати швидку доставку в потрібне вам місто України. Раптом у вас відсутній досвід у виборі смартфонів, ви можете звернутися за допомогою до спеціалістів ЗСШОП, які залюбки вислухають ваші побажання та допоможуть вам у виборі.