Серед різноманіття косметичних засобів важливо обирати ті, що будуть пасувати до відповідного типу шкіри. Магазин професійної косметики в Одесі пропонує великий вибір товарів, які виготовлені з якісних інгредієнтів та підійдуть навіть проблемній шкірі.

Типи шкіри

Навіть дорога та професійна косметика може не підійти людині, якщо неправильно підібрати догляд за типом шкіри. Шкіра може змінюватися в залежності від сезону та бути більш схильною до сухості взимку, а, наприклад літом виглядати жирною. У цьому випадку важливо визначити, як саме виглядає ваша шкіра у той час, коли ви бажаєте придбати професійну косметику. Розглянемо окремо кожен існуючий тип шкіри та як саме варто підбирати для нього професійний догляд:

  • Суха шкіра. Для такого типу важливо обирати такі засоби, що будуть належним чином зволожувати шкіру обличчя. Після нанесення догляду та косметики, бажано виходити на вулицю принаймні через годину, коли інгредієнти вже увібраються у шкіру. Інакше вона може застудитися та стати ще сухішою. Професійна косметика для такої шкіри відрізняється високоякісними інгредієнтами та спеціалізованими формулами, що знатні наситити шкіру, зробити її здоровішою. Вона може містити велику концентрацію зволожуючих компонентів, які більш ефективно забезпечують глибокий та тривалий ефект.
  • Жирна шкіра. Бажано обрати косметику з легкою текстурою, яка буде невершковою. Вона не буде залишати відчуття липкості на шкірі. Обирайте продукти на водній основі або гелевій – вони допомагатимуть контролювати вироблення себуму. Основні інгредієнти виробів для цього типу шкіри включають в себе саліцилову кислоту, яка допомагає у боротьбі з вуграми та чорними точками. Важливо обирати «oil-free» продукти, адже вони часто можуть забивати пори.
  • Комбінована шкіра. Обирайте зволожуючі засоби, які не будуть заважати жирній частині шкіри, але будуть достатньо ефективні для сухих областей. Для боротьби з надмірним сяйвом, якщо ваша шкіра до нього схильна, рекомендується обирати косметику з матуючим ефектом. У складі таких виробів часто присутні каолін чи силікони. Пудри та освітлювачі можуть бути корисними для контролю за блиском у Т-зоні. Додайте до загального догляду за шкірою продукти, що містять антиоксиданти: вітаміни С, Е для захисту від шкідливого впливу навколишнього середовища.