Зараз на ринку смартфонів можна знайти велику кількість моделей Samsung Galaxy, що відрізняються за зовнішнім виглядом та характеристиками. Як вибрати серед них пристрій, що підійде саме вам? Доцільно розібратися з серіями пристроями, їх особливостями та фішками. Власне цим і зайнялись в цій статті фахівці AVIC, магазину електроніки, гаджетів та техніки з Харкова. Читайте, щоб добре розібратися в модельному ряді культових телефонів сучасності.

Класифікація Самсунг Галаксі

Смартфони Samsung діляться на серії, для кожної є буквене та цифрове позначення. Таким чином, вже за назвою телефону можна приблизно визначити, яким він є за класом та апаратною начинкою.

Samsung пропонує чотири основні серії та одну підсерію:

  • J – пристрої економ-класу;
  • A – моделі середнього класу;
  • M – девайси середнього класу з деякою специфікою;
  • S – флагманські смартфони;
  • S Note – преміум смартфони зі збільшеним екраном та стилусом.

Велика кількість смартфонів Samsung випускається в серіях J, A і M. Чим більша цифра поряд з літерою, тим краще його характеристики, хоча часом відмінності можуть бути незначними. Наприклад, Samsung Galaxy A51 відрізняється від Samsung Galaxy A31 розміром екрана (6,5 дюйми проти 6,4 дюйми) і вищою роздільною здатністю фронтальної камери (32 МП vs 20 МG). Водночас, батарея у A31 – 5000 мАг, а в A51 – 4000 мАг.

У топових серіях кількість моделей менша. Якщо порівнювати їх між собою, то, можуть використовуватись такі позначення модифікацій:

  • Plus – збільшена площа екрану;
  • Ultra – покращена топова конфігурація;
  • Lite – спрощена версія з «урізаними» характеристиками.

Серія J: смартфони Samsung економ-класу

Серію утворюють доступні за ціною пристрої, розраховані на користувачів, яким потрібно бути на зв'язку та спілкуватися онлайн. В смартфонах не побачити продуктивності, необхідної для вимогливих ігор чи роботи в графічних редакторах. І, навпаки, для них характерні:

  • невеликий екран – максимально діагональ 6 дюймів з роздільною здатністю 720х1480 пікселів;
  • одиночна камера з матрицею 13-16 МП та навіть менше;
  • лаконічний дизайн, оскільки практичність тут значно важливіша за привабливість.

Компанія Samsung поступово відмовляється від серії J – її місце займають моделі з лінійки A.

Серія A: смартфони середнього класу

Спочатку лінійка Samsung Galaxy A створювалася для тих, кому бюджетний пристрій здається занадто простим, а флагманський – задорогим. Згодом принципи стали більш розпливчастими. Наприклад, актуальна молодша модель Samsung Galaxy A01 за характеристиками стосується економ-класу, хоча й має подвійну камеру.

Для старших моделей серії A характерно:

  • великий безрамковий екран з роздільною здатністю 2400х1800 пікселів;
  • основна камера з чотирма модулями, яка добре знімає навіть за слабкого освітлення;
  • фронтальна камера з високою роздільною здатністю;
  • солідний обсяг постійної пам'яті;
  • стильний дизайн та багатий вибір кольорів.

Серія M: середній клас, але зі своїми особливостями

Лінійку Samsung Galaxy M часом називають найзагадковішою: на перший погляд, не зовсім зрозуміло, в чому полягає різниця між нею та серією A. Тут також можна зустріти як смартфони початкового рівня, наприклад Samsung Galaxy M01, так і девайси середнього класу – типовим представником є Samsung Galaxy M12. Старша на даний момент модель серії, Samsung Galaxy M62, за своїми характеристиками не поступається флагманам багатьох інших виробників, а то і перевершує їх.

Назва M – скорочення від слова Millennial. «Міленіалами» називають тих, хто народився після 2020 року. Тобто серія M розрахована переважно на молодь. Але це проявляється не в яскравому дизайні чи просунутих можливостях фото- та відеозйомки. Характерні особливості смартфонів Самсунг М – це підвищена місткість акумулятора та лаконічний дизайн.

Серія S та підсерія S Note: флагманські пристрої

Топові смартфони Samsung з передовими характеристиками.

На сьогоднішній день найпотужніший апарат у лінійці S – це Samsung Galaxy S23 Ultra. У нього:

  • діагональ екрану – 6.8'';
  • основна камера – 200+12+10+10МП;
  • фронтальна камера – 12МП;
  • процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2;
  • частота оновлення дисплея 120 Гц;
  • місткість акумулятора 5000мАг.

Samsung Galaxy S – це ще й іміджеві девайси з потужним захисним склом, та в міцному водонепроникному корпусі. Щодо пристроїв із серії S Note, то вони додатково комплектуються стилусом. Це своєрідні «електронні блокноти» для тих, хто багато працює та хоче робити нариси та нотатки, складати списки, а також редагувати документи та фотографії на екрані смартфона.

Розкладні новинки Samsung Galaxy Fold та Z Flip

Інноваційні смартфони Fold та Z Flip з гнучкими екранами. Samsung Galaxy Fold у складеному стані нагадує звичайний смартфон. Але завдяки особливому механізму його можна розкладати, збільшуючи площу екрану – він перетворюється на планшет із 7,6-дюймовим дисплеєм.

Samsung Galaxy Z Flip – смартфон-розкладачка. У складеному стані він маленький, має додатковий 1,9-дюймовий дисплей, на якому відображається найважливіша інформація, наприклад, час або хто вам дзвонить. Але якщо розкласти, за розмірами гаджет стає стандартним смартфоном з діагоналлю екрана 6,7 дюйма.

Обидві інноваційні моделі мають високу продуктивність, камери з хорошими характеристиками та місткі акумулятори для тривалого використання без підзарядки.

Як бачите, смартфони Samsung помітно відрізняються між собою. Це означає, що можна знайти той варіант, який підійде саме вам, як за ціною, так і за зовнішнім виглядом та технічними характеристиками. Купити смартфон Самсунг вигідно можна в магазині AVIC з доставкою по Україні.