Досить часто у повсякденному житті у різних містах або за їх околицями відбувається процес формування стихійних звалищ. При цьому виникає питання про те, хто повинен займатися процесом вивезення цього сміття. Не дивлячись на це, при потребі реалізувати таку дію, як вивезення побутового  сміття та інших видів, за допомогою варто звернутися на сайт https://300x.in.ua/kiev/search/vyvoz-musora-uborka/, де вивіз сміття Київ допоможе реалізувати та компанія, послугами якої хоче скористатися конкретна людина.

Хто повинен займатися процесом утилізації сміття зі стихійних звалищ?

Зі сторони регіонального оператора обов’язково повинна бути звернена увага на те, що в недозволених місцях відбувається процес формування стихійного звалища. В особливості це актуально у тому випадку, якщо обсяги сміття починають сягати більше, аніж  1 м3. На те, щоб ситуація була вирішена, з боку держави відводиться не більше 5 днів. Зі сторони регіонального оператора повинні бути виконані наступні кроки:

  • надання адміністрації та спеціальним органам, які займаються питаннями екології повідомлення про те, що на конкретній території було зафіксовано процес формування стихійного звалища;
  • надання власнику земельної ділянки повідомлення про те, що йому дається не більше 30 днів на те, щоб здійснити ліквідацію звалища;
  • переслати власнику договір на здійснення та надання послуг, пов’язаних з вивезенням сміття.

У тому випадку, якщо власник земельної ділянки не здійснив процес ліквідації звалища, то ці дії повинен виконати регіональний оператор, після чого він має право звернутися до суду з позовом про те, щоб було відшкодовано матеріальні витрати. Тільки у такий порядок може бути правильно організовано ліквідацію стихійного звалища, яке тільки починає формуватися.