Щоб тренування та фізичні навантаження давали бажаний ефект, потрібний масаж. Він допоможе організмові впоратися з підвищеними навантаженнями, мінімізувати ризик отримання травми та підвищити спортивні показники. Але класична техніка для досягнення цієї мети не підходить. Потрібний спортивний масаж як методика, яку було спеціально для цього розроблено.

Що таке спортивний масаж

Це ефективна процедура для всіх, хто займається спортом, як на професійному, так і на аматорському рівнях. Займаєтеся ви фітнесом, бодібілдингом, практикуєте воркаут або будь-які інші види спорту — цей масаж вам допоможе залишатися у формі. Від класичного методу техніка відрізняється тим, що акцент зроблено не на розслаблення тіла, а на покращення еластичності м’язів та підвищення витривалості.

Масаж для спортсменів зменшить навантаження на суглоби та серцево-судинну систему, допоможе організму відновитися, але тільки за умови, що процедура буде проводитися кваліфікованими фахівцями згідно прийнятих міжнародних протоколів. Масажисти, що спеціалізуються на цьому напрямку, знають, як працювати з різними групами м'язів, як діяти для досягнення бажаного ефекту.

Користь спортивного масажу

Будь-який вид масажу посилює кровообіг та прискорює виведення токсичних речовин. Але спортивний масаж має також інші ефекти.

Він:

  • знімає напругу, усуває біль та спазми у м'язах;
  • підвищує витривалість, що дуже важливо для наступних тренувань;
  • зменшує набряки, тому що виводить з організму зайву рідину;
  • допомагає швидше відновлюватися після травм та розтягнень, прискорює процеси регенерації та усунення гематом;
  • знижує рівень молочної кислоти, що зростає після тренування — це дозволяє попередити виникнення тривалого больового синдрому та запалення суглобів.

Ця процедура надає друге дихання та ефективно бореться з хронічною втомлюваністю, на яку часто страждають мешканці великих міст. Адже прискорення кровообігу сприяє зростанню насиченості організму киснем.

Кому рекомендують спортивний масаж

Масаж потрібен не тільки професійним спортсменам, але й всім, хто хоче підтримувати себе у гарній формі. Любителі часто не мають змоги створити умови для збалансованих фізичних навантажень через сидячу роботу, брак часу на вправи. Тому під час тренування, м'язи, що цілий день були у розслабленому стані, сильно перенапружуються. Щоб зняти цю напругу, потрібний спортивний масаж. Він може проводитися як перед тренуванням, так і після нього.

В яких випадках рекомендовано робити спортивний масаж

Для різних випадків рекомендовано різні види спортивного масажу:

  • Попередній. Для професійних спортсменів проводиться не тільки перед тренуваннями, але й перед змаганнями, приблизно за півгодини. Допомагає розігріти м'язи, щоб підвищити спортивні показники. Любителям він теж не буде зайвим для підвищення витривалості.
  • Відновлювальний проводиться тоді, коли треба активувати скорочувальні здібності м'язів, прискорити регенерації організму після інтенсивних тренувань.
  • Реабілітаційний призначається після травми для прискорення відновлення організму.
  • Тренувальний треба проводити після кожного заняття, щоб зняти спазми та покращити згодом спортивні результати.

Зазвичай комбінується кілька видів масажу — наприклад, попередній та тренувальний.

Протипоказання до спортивного масажу

У деяких випадках спортивний масаж принесе більше шкоди, ніж користі. Протипоказаннями до цієї процедури вважаються:

  • запалення жовчного міхура (холецистит) та наявність у ньому конкрементів;
  • грижа (незалежно від місця виникнення);
  • алергія в стадії загострення;
  • будь-які гострі запальні процеси;
  • дерматологічні патології;
  • захворювання крові та схильність до кровотеч;
  • варикозне розширення вен;
  • наявність пухлин будь-якої етіології.

Жінкам ця процедура протипоказана при менструації, а також під час вагітності, але це тимчасова заборона.

Для людей, що страждають на вказані вище захворювання, є спеціальні методики лікувального масажу, але призначати їх може тільки спеціаліст після проведення повного обстеження.

Якщо ви мрієте відчути всю міць спортивного масажу, студія масажу Dr.Hill готова допомогти вам у цьому.

Допоможемо вам зняти м'язове напруження, підвищити рухливість суглобів та зменшити біль в м'язах після тренувань або занять спортом.

Завдяки йому ви зможете зберегти тонус м'язів та підтримувати своє тіло в найкращій формі. Записуйтесь на сеанс вже сьогодні та підтримуйте своє здоров'я разом з Dr.Hill!