Таке широке застосування та розповсюдження пластикові вироби отримали завдяки поєднанню високих експлуатаційних та естетичних якостей, довговічності та цінової доступності. Сучасні технології дозволяють виробляти кілька десятків видів пластмас, яким можна надавати ті чи інші характеристики шляхом використання різних реагентів та добавок.

Цікавить пластикова сантехніка оптом в Одессі? У такому разі вам варто відвідати інтернет-магазин компанії SoloPlast та ознайомитеся з його пропозицією!

У чому переваги використання пластику порівняно з іншими матеріалами:

Вигода

Використання легких пластикових деталей в автомобілі, що в середньому дозволяє заощадити близько 3000 літрів палива.

Довговічність

Пластикові вироби мають дуже довгий термін експлуатації, наприклад пластикові труби не втрачають своїх якостей протягом 100 років. До того ж після закінчення терміну експлуатації вони піддаються вторинній переробці і можуть знову використовуватися як нові предмети в якійсь сфері життєдіяльності.

Економія води

У процесі виробництва пластикових виробів йде у 25 разів менше води, ніж у процесі виготовлення аналогів з інших матеріалів. Не варто забувати про важливість водних ресурсів для людства.

Збільшення терміну придатності продуктів

Зберігання продуктів у пластиковій упаковці, допомагає зберегти всі якості та свіжість, а також збільшити термін зберігання на 2-3 дні. Завдяки пластику, використаному в упаковці, істотно зменшуються харчові відходи в супермаркетах.

Можливість вторинної переробки

Більшість пластмас, можна переробляти нескінченно, тим самим даючи предметам із пластику, нове життя та нову сферу використання. До того ж лише при переробці тони пляшок із пластику економиться близько 1,5 тони вуглецю.

Крім того, багато пластиків, у тому числі, спінені мають хороші звукоізоляційні властивості і здатні поглинати вібрації, що також актуально для автовиробництва. До того ж, майже всі види пластмас можуть використовуватися для повторної переробки.

Пластик є бюджетним матеріалом, універсальним у використанні та його можна використовувати практично нескінченно. Завдяки своїм вигідним перевагам його використовує у всіх сферах починаючи від пакувальної та закінчуючи будівельною. Єдина проблема, яку доставляє пластик, це його велике скупчення на звалищах. Сортування та здавання пластикових відходів зможе допомогти впоратися з цією проблемою та допомогти цьому матеріалу функціонувати на користь суспільства.