Перехід на віддалений формат роботи може стати справжнім викликом для компанії. Потрібно звикати до нових способів взаємодії, що займає цінний час. Але в нових реаліях багато, хто спробував перевести бізнес на ремоут і це мало позитивні наслідки. Як ефективно переформатувати свій бізнес, далі у статті.

Чому виникають проблеми з формуванням нової інфраструктури?

Нові умови – нові виклики. Важливо забезпечити працівників, які будуть працювати віддалено, надійними засобами забезпечення та комунікації. Наприклад, граючи в ігрові автомати, потенційний геймер не піде шукати сервіси с ненадійними слотами, а скористується відомими сайтами (як https://igrovyeavtomati.com.ua/ чи інші) з гідними умовами. Роботодавець також має перш за все налагодити:

  • розвити ІТ-інфраструктуру, що допоможе швидко забезпечити працівників до продуктів компанії;
  • зробити корпоративні сервіси максимально доступними;
  • змінити формат роботи з замовниками.

Експерти говорять, що на початку пандемії та кризи дуже багато компаній боялись переходити на ремоут. В першу чергу невідомо, як буде працювати дисципліна працівників, чи зможуть задачі виконуватись вчасно. Також формат співпраці із замовниками став онлайн, тому зустрічі стали більш рідкими.

Деякі компанії не могли забезпечити вихід всіх відділів на віддалену роботу. Це питання теж потребувало суттєвого перероблення. Одні мали забезпечувати виробництво чи офлайн офіс, а інші ефективно виконувати обов’язки із дому. Подібні зміни не завжди працювали на краще, тому бізнес не раз відчував наслідки вищезазначених проблем.

Важливо розуміти, що після переходу на ремоут бізнес не зможе вийти одразу на рівень «до». Потрібен час, корекція бізнес-процесів, що допоможе отримувати дохід, який був до віддаленого формату. І процес може затягнутись.

Прості поради, як успішно здійснити ремоут

Незважаючи на доволі складний шлях, фінальний результат того вартий. Головне дотримуватись наступних порад:

  • Необхідно підтримувати командний дух, постійно проводити комунікацію між співробітниками. Так не буде виникати відчуття роз’єднаності у колективі.
  • Інформаційна обізнаність має бути на високому рівні. Так відділи не втратять час та знизиться ризик зриву бізнес-процесів.
  • Проводити додаткові семінари, курси по самоорганізації для працівників.

Так робота всіх працівників буде підтримуватись навіть на відстані. Адже зараз світ дуже швидко змінюється, тому ремоут та розвинена ІТ в компаніях стане гідним варіантом в разі самих важких викликів бізнесу.