Сьогодні, зустрівши незнайомку на вулиці, досить складно одразу визначити, скільки їй років. І це чудово - адже це свідчить про те, що косметичні засоби здатні робити дива! Проте як можна досягти такого ефекту? Усе дуже просто - потрібно підібрати антивіковий догляд, який найкращим чином відповідає потребам вашої шкіри.

У якому віці потрібно починати користуватися антивіковою косметикою?

Зазвичай віковою вважається шкіра, на якій з'явилися наступні ознаки:

  • підвищення сухості та зниження еластичності

  • поява мімічних зморшок

  • проявлення капілярів, пігментних плям

  • поява мішків під очима

Усі ці явища можуть з'являтися індивідуально, проте найчастіше вони припадають на 35-40 років. Якщо ви помітили, що на обличчі з'явилась хоча б одна з зазначених ознак, то це перший дзвіночок. Його не варто ігнорувати, оскільки з кожним роком ситуація буде погіршуватися. Шкіра втрачатиме запаси колагену та еластину, усі недосконалості будуть ставати помітнішими, а виправити їх буде все складніше і складніше.  Проте за допомогою правильного антивікового догляду можна зупинити або уповільнити процес старіння.


Правила підбору антивікової косметики

Перевіряємо етикетку косметики

Ефект від косметики забезпечують ті компоненти, які входять до її складу. Тому перед придбанням засобу обов'язково читайте склад та підбирайте засіб під потреби шкіри. Є декілька основних компонентів, які вирішують проблеми вікової шкіри. 

Серед них:

  • Біотин або вітамін Н. Усі ознаки сухості та зневоднення шкіри пов'язані з нестачею цього елементу в організмі. Його також можна отримати з горіхів, яєць та авокадо.

  • Гіалуронова кислота. При появі перших ознак старіння цей компонент допомагає швидко відновити водний баланс, покращити пружність шкіри та розгладити неглибокі зморшки.

  • Ретинол або вітамін А. Компонент бореться зі зморшками, прибирає пігментні плями та покращує загальний стан шкіри.

  • Гліколева кислота. Вона є відмінний ексфоліантом, який відлущує шкіру, сприяє виробленню колагену та еластину, а також живить та зволожує шкіру.

  • Кераміди. Компонент допомагає шкірі утримувати вологу та зменшує запалення.

Дотримуємось усіх етапів догляду

Будь-яка шкіра, особливо вікова, потребує повного домашнього догляду. Зазвичай він складається з трьох етапів: очищення, тонізація, зволоження. На першому етапі потрібно позбутися забруднень, залишків себуму та відмерлих частинок. Для цього чудово підходять пінки, гелі та лосьйони з кислотами. 

На другому етапі ми відновлюємо рівень pH шкіри після очищення. Для цього використовуємо тоніки та гідролати. І фінальний етап - зволоження. На цьому етапі використовуємо креми, сироватки або масла. Якщо ви будете дотримуватися всіх етапів догляду за віковою шкірою, то ефект з'явиться вже в перший тиждень.

Не забуваємо про сезон

Іще один важливий фактор - сезонність використання засобів. Агресивні засоби, такі як ретинол та фруктові кислоти, не варто застосовувати у теплу пору року. Оскільки на шкіру обличчя будуть потрапляти сонячні промені, то це може призвести до появи гіперпігментації або навіть опіків. При цьому також потрібно щодня використовувати сонцезахисний крем, щоб мінімізувати негативний вплив ультрафіолету. 

Підсумок 

Для збереження молодості зовсім не обов'язково шукати магічне джерело - достатньо попіклуватися про домашній догляд. А якщо ви ще додасте правильне харчування, активний спосіб життя та відсутність стресу, то отримаєте дійсно неймовірні результати!