Кожен з нас, звичайно ж, буде не проти отримати мільйон гривень у вигляді виграшу у лотерею, проте набагато краще, якщо цей мільйон буде в доларах чи євро. Здійснити це цілком реально, потрібно лише придбати закордонний лотерейний білет. Так, один із мешканців країн пострадянського простору, взявши участь у розіграші австрійської лотереї, зміг виграти 824 000 євро.

Питання «як грати у закордонну лотерею» цікавить, безумовно, багатьох. Як правило, організатори таких заходів не заважають іноземцям стати учасниками розіграшу, що відбувається, наприклад, в онлайн казино. Однак, для стовідсоткової впевненості варто уважно розібратися в правилах проведення обраної лотереї.

Придбавши квиток користувач гарантовано отримує шанс стати переможцем розіграшу. Однак, у переважній більшості випадків отримати приз на руки не вдається через різні нюанси в правилах. Наприклад, деякі американські лотереї проводять лише на території окремого штату, а не по всій країні. Відомі також випадки, коли просто не вдавалося купити такий лотерейний білет.

Коментарі стосовно законності участі у закордонній лотереї досить суперечливі. Справа навіть не в мізерно малій кількості інформації чи офіційних заборонах, а в тому, що держава може перешкоджати відтоку коштів громадян за кордон. Тим не менш, прямої заборони немає, тому кожен охочий може успішно прийняти участь в закордонному розіграші.

Основні обмеження для учасників

Практично кожного організатора лотереї об'єднує те, що дрібні виграші виплачуються без особливих проблем. В інших правила індивідуальні для кожного і можуть мати значні відмінності. При блокуванні громадян для участі в зарубіжних лотереях, достатньо використати будь-який з VPN-сервісів для уникнення обмежень.

Існують деякі обмеження для участі в азартній грі. Основними серед них варто назвати

  • Вік, який для різних країн може бути від 16 до 21 року;
  • необмежена дієздатність, у тому числі щодо здоров'я;
  • відсутність обмежень, накладених судовим рішенням;
  • прямі чи додаткові комісійні збори із іноземних учасників.

Останній пункт не завжди актуальний, тому що в деяких країнах, наприклад, Великій Британії виграші податками або зборами не оподатковуються.

Закордонні лотереї. За та проти

Хоч би що говорили, але сума виграшу в іноземній лотереї не йде в жодне порівняння з українською. Шансів зірвати великий куш за кордоном набагато більше, ніж у своїй країні. Цьому сприяє велика кількість організаторів, прозорість проведення тиражів та вільний доступ до інформації про переможців. Радість від великого виграшу не затьмарює навіть те, що багато організаторів жертвують на благодійність чималі призові гроші. Серед недоліків можна відзначити

Мовний бар'єр;

жорстке обмеження доступу до цільових сайтів;

подвійне оподаткування виграшу.

Незважаючи на це, можливість отримати відверто захмарну суму призових грошей робить участь у лотереї не тільки азартною, але й захоплюючою.