За матеріалами з блогу Hillel IT School https://blog.ithillel.ua/ua/articles/where-to-look-for-job-during-the-war 

Після нападу росії на Україну багато українців залишилися без роботи.

Усім нам зараз дуже важливо працювати, щоб годувати свої сім'ї, допомагати армії та близьким та підтримувати економіку нашої країни.

Світова спільнота однозначно висловила свою позицію та надає підтримку нашій країні, біженцям та всім українцям. З'явилися нові сервіси, які допомагають українцям знайти роботу, а вже існуючі проекти надають підтримку українським користувачам.

Ми зібрали добірку ресурсів, на яких українці можуть знайти роботу під час війни.

Jooble

Jooble — міжнародний сайт пошуку роботи, яким щодня користуються мільйони людей у ​​71 країні.

Компанія працює на ринку онлайн-рекрутменту з 2006 року. Сьогодні Jooble входить до ТОП-10 сайтів світу з відвідуваності в сегменті Jobs And Employment.

Компанія запустила проект helpukrainians.jooble.org, який допомагає українцям за кордоном знайти роботу. Інформація на ньому оновлюватиметься щодня.

На сайті розміщують вакансії від перевірених роботодавців у Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії та Угорщині. Крім того, є поради щодо безпечного працевлаштування та шаблон резюме.

https://helpukrainians.jooble.org/ 

Upwork

Upwork — це всесвітня біржа праці, що об'єднує мільйони компаній із незалежними фахівцями по всьому світу.

На Upwork ви можете знайти роботу в будь-яких компаніях: від стартапів, що складаються з однієї людини, до компанії зі списку Fortune 100, а також з будь-якої спеціальності.

https://www.upwork.com/ 

Fiverr

Ще одна фріланс біржа. На платформі можна пропонувати різні послуги та різний обсяг робіт: дизайн соціальних мереж, розробка логотипу, переклади текстів, розробка та багато іншого.

https://www.fiverr.com/ 

Jobs4ukraine

Це некомерційна група, яка допомагає людям, які постраждали від війни в Україні, знайти роботу.

Засновники — підприємці, розробники програмного забезпечення, менеджери з продуктів та маркетологи в основному з Берліна.

Сервіс пропонує прямий контакт із європейськими компаніями, пріоритетний розгляд заявок, повідомлення електронною поштою та оновлення в Telegram.

https://uaworks.org/ 

UAtalents

UAtalents це — платформа для працевлаштування для українців, які вимушено покинули свої будинки та переїхали до інших міст України або за кордон. Сервіс був заснований українськими підприємцями у Берліні та зосереджується на публікації вакансій у технологічному секторі.

https://www.uatalents.com/ 

Jobs for Ukraine

Сайт із вакансіями для українців, які втратили роботу через війну.

Деякі компанії пропонують підтримку під час переїзду, наприклад, візове спонсорство, первісне житло, перельоти, авансові бонуси. Є віддалені або позаштатні вакансії у різних сферах: медицині, IT, дизайні, маркетингу та багатьох інших.

https://jobsforukraine.net/ 

Happy Monday

Happy Monday — це кар'єрна платформа з рекомендаціями щодо компаній, вакансій та розвитку кар'єри.

На сайті є актуальні вакансії із можливістю працювати віддалено або у європейських містах.

Також на сайті є велика база ресурсів, на яких можна шукати роботу. База оновлюється та містить job-сайти, де можна переглядати вакансії за фахом або публікувати свої резюме, та телеграм-канали, де з'являються актуальні пропозиції роботи.

https://happymonday.ua/jobs-search