Для більшості компаній завжди є актуальним питання, як збільшити продажі. Одні намагаються вийти на зовнішні ринки. Інші збільшують маркетинговий бюджет, щоб залучити нових клієнтів. Але є простіше рішення. 

Державні закупівлі - один із найбільших ринків збуту. Адже для повсякденної роботи громадського транспорту, навчальних закладів, медичних та інших установ потрібні різноманітні товари (послуги, роботи тощо). 

Електронна система публічних закупівель Прозоро

Держава закуповує через електронну систему публічних закупівель Прозоро. Отже постачальникам не потрібно нікуди йти, щоб дізнатися, хто та де зараз бажає купити той чи інший товар. Достатньо просто відкрити сайт Prozorro або майданчика та подивитися необхідну інформацію. Прозорість та відкритість даних - це принципи системи Прозоро.  

До Прозоро підключені сертифіковані тендерні  майданчики. Саме через них державні замовники оголошують закупівлі, а постачальники - подають пропозиції. Таким чином, щоб взяти участь у закупівлях Прозоро, спочатку потрібно вибрати будь-який майданчик. 

Послідовність дій

Далі ми коротко розберемо послідовність дій, яка дозволить вам скласти цілісну картину про початок роботи із державними закупівлями на прикладі майданчика Zakupki.Prom.ua. 

1. Крок перший. Зареєструйтеся на майданчику. Це безкоштовно та займає кілька хвилин.  

2. Крок другий. Підтвердіть свою електронну пошту, щоб завершити реєстрацію. Для цього необхідно просто перейти за посиланням у листі, який ви отримаєте на електронну пошту. 

3. Крок третій. Заповніть профіль вашої компанії. Це необхідно для подальшої роботи із закупівлями.

4. Крок четвертий. Налаштуйте підписку на закупівлі. Навіщо це потрібно? Річ у тім, що кожного дня в Прозоро оголошується велика кількість закупівель. Відстежувати їх вручу - незручно та довго. Тож, краще доручити штучному інтелекту, щоб він сам вибирав актуальні для вас закупівлі та автоматично присилав на електронну пошту. Звісно, ви завжди зможете за бажанням зайти на майданчик та самостійно шукати закупівлі. 

5. Крок п’ятий. Активуйте особистий кабінет. Простими словами це означає поповнити баланс з розрахункового рахунку компанії, яку ви зареєстрували на майданчику. Сплачені кошти зараховуються на ваш баланс, і ви будете використовувати їх для оплати участі у закупівлях.   

Що важливо знати

Після цього ви зможете брати участь у закупівлях Прозоро. Важливий момент: якщо вам буде щось незрозуміле, експерти майданчика Zakupki.Prom.ua завжди допоможуть розібратися. Крім того для вас є потужна навчальна платформа з практичними порадами, вебінарами, безкоштовними онлайн-курсами та тренажером аукціонів. 

Отримуйте нові знання та використовуйте їх на практиці. Бажаємо успішної участі у закупівлях Прозоро.