Догляд за деревами і чагарниками в саду - це не просто робота, а ціле мистецтво. Справа не тільки в естетичній привабливості акуратно пострижених крон, головним завданням садівника є підтримка рослин в здоровому стані.

Наприклад, яблуні. Є серед них напівкарликові породи, висота стовбура яких не повинна перевищувати 2,5 - 3 метри. А садівник повинен це контролювати. Адже якщо вся сила дерева піде в зростання, то воно буде приносити менше плодів. Молоді пагони, які не плодоносять, або сухі гілки, надламаний вітром, - це все зайвий вантаж, який не дає дереву розвиватися в повній мірі. Їх треба періодично обрізати. Щоб зробити це якісно і так, щоб дерево не постраждало, потрібен не тільки навик досвідченого садівника, але і правильно підібраний садовий інвентар.

Вигідно придбати секатор ви можете за посиланням https://plants-club.ua/sekatory-lowe-nimechchyna!

Яким повинен бути хороший секатор?

Цей інструмент просто незамінний в роботі садівника-любителя, квітникаря, ландшафтного дизайнера. Так яким повинен бути хороший секатор? Звичайно, він повинен швидко і якісно обрізати гілки, а також бути зручним у використанні. Адже садівникові доводиться трудитися іноді по кілька годин поспіль, особливо навесні, коли потрібно встигнути обрізати всі непотрібні гілки, поки дерева перебувають у «сплячці».

З першого погляду необізнаний покупець навряд чи помітить важливі конструктивні особливості, які впливають на роботу з інструментом. Тому ми постараємося відповісти на основні питання. Почнемо з самого головного.

Від чого залежить якість різу?

Щоб зрозуміти це, потрібно подивитися на ріжучу частину секатора - на леза. По-перше, зверніть увагу на їх величину, адже від неї залежить те, які по товщині гілки можна буде обрізати. Якщо Ви плануєте зрізати квіти, підстригати кущі і гілки молодих дерев, Вам підійдуть інструменти з діаметром різу від 12 до 18 мм. Коли потрібно доглядати за дорослими плодовими деревами, прищеплювати нові пагони і підстригати крони, краще вибрати секатор, здатний різати гілки товщиною 20 - 30 мм. Якщо ж використовувати пристосування, товщина різу у якого становить 15 мм, для гілок діаметром в 30 мм, можна випадково його зламати і завдати шкоди дереву.

Що впливає на зручність роботи з інструментом?

Звернемо увагу на рукоятки. Сьогодні на ринку ручного садового інструменту представлена  величезна кількість моделей різної конструкції. Ви можете вибрати секатор з класичною рукояткою, що складається з двох простих ручок, з'єднаних між собою пружиною, або підібрати більш ергономічний варіант, наприклад, з нижньої рукояткою D-подібної форми або з отвором для вказівного пальця. Це дозволяє надійно утримувати інструмент в руці.