Зробити вдалий вибір розробника сайту - це непросте завдання. Є тисячі агенцій, що спеціалізуються на веб дизайні. Це робить пошук виконавця, що відповідає баченню замовника, важчим, ніж будь-коли. Отже, ось кілька порад з вибору веб-студії: чого очікувати та як уникати проблем, щоб зробити процес відбору легким.

Справді, ключовим є розуміння потреб бізнесу. Відмітьте для себе якомога точніше потреби, цілі та бачення майбутнього ресурсу.

Вимоги до функціональності

Розробка сайту починається з одного найважливішого питання: "Як цей сайт повинен функціонувати?" Це буде веб-сайт із лише основною інформацією про компанію та її контактними даними? Чи він повинен функціонувати певним особливим чином?

Поставити це питання важливо, оскільки воно може значно звузити ваші варіанти. Відповідь на це визначить рівень розробника, який вам потрібен.

Важливо врахувати:

  • функціональність, яка буде включена відразу
  • функціональність, яка, можливо, буде включена в майбутньому в міру зростання бізнесу
  • зручність управління вмістом
  • досвід користувачів.

Потреби в дизайні

Наступне запитання: "Як повинен виглядати ваш веб-сайт?"

Перетворити ідею в дизайн сайту, є непростим завданням. Чим конкретніші вимоги до дизайну, тим простіше дизайнеру втілити його в життя. Зробіть ескіз на основі свого бачення, враховуйте особливості інших веб-сайтів, дайте зрозуміти спеціалісту, що саме потрібно вашому бренду.

Тут потрібно узгодити

  • особливості та елементи дизайну
  • наскільки ви бажаєте брати участь у процесі проектування ресурсу
  • які пріоритети дизайн  / функціональність.

Потреби бізнесу

Визначте роль сайту у бізнесі. Чи є веб-сайт невід’ємною частиною маркетингу та стимулювання потенційних клієнтів та продажів? Чи буде він використовуватися лише як джерело інформації? Чи буде сайт інтегрований з іншими бізнес-процесами?

Розуміння того, яку роль відіграє сайт у бізнесі, допоможе визначити бюджет і тип команди розробників, який вам знадобиться для реалізації ідеї.

Бюджет

Веб-сайт - це свого роду інвестиція у ваш бізнес. Якщо зараз він обійшовся вам дешево, це може означати, що більші витрати попереду. Цінність професійно розробленого сайту з лишком компенсує ваші вкладення.

Знову ж таки, головне розуміти потреби бізнесу. Дотримуйтесь цих простих порад при виборі компанії з веб-розробки, щоб знати, чого очікувати і як уникнути проблем.