Навчальне обладнання для початкової школи зазнало помітних змін унаслідок реформування шкільної освіти в Україні. Саме з молодших класів розпочалося впровадження інноваційної освітньої концепції НУШ — Нової української школи. І принципово новими тут є не лише підхід до освітнього процесу, ставлення до учня та методи викладання, а й обладнання для кабінетів початкової школи.

Що знадобиться, щоб оснастити навчальні приміщення? Все це ви дізнаєтесь в цій статті.

Вимоги до обладнання кабінету початкових класів

Серед основних категорій навчальних засобів, необхідних вчителю, можна виокремити наступні за цим посиланням https://b-pro.com.ua/katalog/pochatkova-shkola або ознайомитись нижче:

  • Комп’ютерне та мультимедійне обладнання з відповідними навчальними програмами й додатками: мультимедійний комплекс з проєктором, вчительський планшет чи ноутбук, багатофункціональний принтер-сканер-копір, документ-камера для проведення демонстрацій класу. Додатково кабінет можна обладнати інтерактивною підлогою чи пісочницею — вони викликають у першокласників неабиякий захват і допомагають вчителю організувати навчання в ігровій формі та забезпечити активний відпочинок.
  • Все для мовно-літературної й іншомовної освітніх галузей: каси-віяла букв, абетки, набори сюжетних і предметних малюнків, зразки каліграфічного письма, словники та дитячі бібліотечки. До цієї категорії також входять інтерактивні книги та борди й настільні ігри для навчання й розвитку.
  • Навчальні засоби для математичної освітньої галузі: набори цифр і знаків, картки для лічби, вивчення складу числа, набори геометричних фігур, терези, механічні й пісочні годинники, класні інструменти, маршрутні ігри й головоломки.
  • Природнича освітня галузь потребує наявності настінних карт, моделей і глобусів, інформаційних таблиць і плакатів, навчальних колекцій, а також господарського інвентаря й лабораторного обладнання.
  • Для знайомства з різними видами мистецької діяльності знадобляться сучасні набори для дитячої творчості, набори музичних інструментів та справжній ляльковий театр із масками, ляльками, рукавичками та декораціями.

STEM обладнання для початкової школи

Одним із найважливіших напрямків навчання в молодших класах є STEM-освіта. Для неї потрібно укомплектувати спеціальну лабораторію, де малюки зможуть досліджувати навколишній світ, здобувати практичні вміння та опановувати основи програмування й робототехніки. Тож приготуйтеся закупити не лише навчальні конструктори, діючі механізми, цифрові верстати, а й програмованих роботів, системи віртуальної реальності й 3D-ручки, сканери й принтери.

Що ще потрібно для кабінетів НУШ

Окрему категорію обладнання кабінетів початкових класів становлять спеціальні дитячі меблі.

В першу чергу, це комплекти одномісних парт за новими вимогами НУШ, які повинні легко компонуватися в навчальні осередки. Стільці для учнів молодших класів повинні регулюватися за висотою, адже в цьому віці діти дуже швидко ростуть, відбувається активне формування опорно-рухової системи. Тому першочерговим завданням є забезпечення учням будь-якої комплекції максимально комфортне положення під час тривалого сидіння.

Нова методика викладання в НУШ передбачає використання величезної кількості дидактичних матеріалів. Тому потрібно організувати зручну, компактну та водночас містку систему зберігання: стелажі, стінки, шафи та полички а повний комплект можливо замовити за посиланням https://b-pro.com.ua/katalog/mebli1/stinki-ta-shafi.

І не забувайте про облаштування меблями вчительського осередку: зі столом, кріслом, тумбами й шафками для навчальних матеріалів і особистих речей.

Оформлення кабінетів початкових класів — швидко і вигідно

Бажаєте зекономити час та кошти на обладнання кабінету початкової школи? Тоді вам потрібно звернутися до спеціалізованого постачальника товарів для школи “БІ-ПРО”. В чому перевага такої співпраці?

Вчителі відзначають просто неймовірну економію часу: адже підбором усього необхідного займаються не вони, а ціла команда досвідчених менеджерів і методистів. Спеціалісти врахують і параметри навчального приміщення, і кількість учнів у класі, й актуальні правила зонування та найновіші вимоги до обладнання НУШ. До того ж, завжди корисно отримати практичні поради, засновані на досвіді оснащення шкіл з урахуванням українських реалій та особливостей освітнього процесу.

З урахуванням усіх цих деталей, в результаті ви отримаєте оптимальний варіант оснащення кабінету початкових класів. А вартість буде така сама, якби ви підбирали всі комплектуючі самостійно — адже консультації по підбору, поставка обладнання й усі методичні консультації абсолютно безкоштовні.