Досягти високої популярності сайту можливо, лише доклавши чимало кількість зусиль у його розвиток і витративши на цей процес багато часу і фінансових коштів. SEO-оптимізація необхідна кожному бізнесменові для того, щоб постійно залучати нових клієнтів і закріпитися в топі пошукової видачі.

Відмова від використання даної послуги може призвести до того, що сайт із часом перейде на другу сторінку пошукової видачі, а з плином часу і зовсім втратить свою популярність, що призведе до зниження доходів.

Деяким підприємцям вартість даної послуги може здатися надмірно високою, а іншим - підозріло низькою. Тому сьогодні ми розберемося, які фактори можуть впливати на вартість SEO-оптимізації.

Від чого залежить вартість SEO-просування сайту

Cтан сайту

Після першого спілкування із замовником грамотний SEO-фахівець насамперед проведе аналіз комерційного ресурсу на рівень оптимізації. Якщо раніше сайт ніколи не оптимізувався, то вартість роботи фахівця буде дуже високою. Однак у разі, якщо сайт і його контент створювалися висококваліфікованими фахівцями, то обсяг робіт SEO буде мінімальний, отже, і вартість даної послуги буде досить низькою.

У деяких випадках навіть після раніше проведеної оптимізації вартість послуг SEO-фахівця буде досить висока. Це обумовлено тим, що пошукові системи постійно оновлюють свої алгоритми аналізу та більш рання оптимізація може не приносити ніякого результату. Тому найнятому в недавньому часі фахівцеві доведеться не тільки виконувати повний спектр робіт з оптимізації, але ще виправляти помилки попереднього SEO-шника.

Ключові фрази

При SEO-просуванні комерційного сайту пропонують своїм клієнтам кілька варіантів семантичного ядра, що мають на увазі використання різних ключів. Чим більше таких варіантів ядер буде представлено, тим вище ціна оптимізації.

Ця варіативність послуги надає клієнту можливість самостійно регулювати кількість ключів, які використовуються для просування сайту і вартість даної послуги. Це дозволяє починати з більш дешевого просування сайту і в разі досягнення успіхів переходити на дорожчі варіанти.

Складність web-ресурсу

Складність комерційного сайту означає обраний напрям, розмір ресурсу і кінцеві цілі замовника. Так, наприклад, просування інтернет-магазину з широким асортиментом буде коштувати значно дорожче, ніж розкрутка односторінкового лендінга.

Інші фактори, що впливають на вартість просування

До числа інших факторів, здатних впливати на вартість SEO-просування, відносяться:

  • рівень конкуренції;

  • необхідність наповнення контентом;

  • строки виконання робіт;

  • умови оплати.

Експерти зі студії https://istec.com.ua забезпечать швидке і якісне просування сайту з урахуванням всіх деталей, що дозволяє домогтися максимальних успіхів у обраній сфері.