Лікування патологічних залежностей та співзалежності в реабілітаційному центрі

Центр «Реванш», який завоював відмінну репутацію і безліч позитивних відгуків, як установа, професійно надає лікування наркоманії і алкоголізму в Києві, пропонує грамотну, кваліфіковану допомогу не тільки своїм пацієнтам, а й їх ближньому оточенню.

Допомога пацієнтам наркологічного центру і їх близьким

Як допомогти залежним людям?

Співпраця з людьми, страждаючими від алкогольної та наркотичної залежності, починається з надання медичної допомоги. Тільки купірувати хімічну залежність і досягнувши стану тимчасової тверезості, можна рухатися далі.

Фахівці центру проводять професійну детоксикацію, зняття наркотичної ломки і похмільного синдрому, займаються лікуванням білої гарячки, наслідків інтоксикації і передозування. Щоб допомогти залежній людині позбутися від алкоголізму або наркоманії необхідно його власне бажання і усвідомлення проблеми. З визнання факту наявності залежності і добровільного рішення про проходження реабілітаційного курсу починається шлях до одужання.

Практично ніхто із залежних людей такими себе не вважає і від лікування відмовляється. Що ж робити в таких випадках? Близькі люди можуть допомогти людині, якщо не будуть закривати очі на його слабкість, вестися на різні хитрощі і маніпуляції, вирішувати виникаючі проблеми, давати кошти. Потрібно звертатися до професіоналів.

Грамотні психологи, враховуючи всі особливості клінічного випадку, стан, характер і навіть психотип пацієнта, знаходять потрібні слова й аргументи, що дозволяють сформувати правильні мотивації і погодитися на лікування. Такі мотивують бесіди - це метод інтервенції, який є ефективним і дозволеним способом примусового лікування алкогольної та наркотичної залежності.

Подальше лікування алкоголізму та наркоманії в Києві за допомогою психологічної реабілітації проводиться в клініці анонімно, без постановки на облік, із застосуванням найдієвіших, сучасних методів. Лікарі центру допомагають пацієнту утвердитися в своїх правильних мотиваціях, розібратися в причинах, які спровокували захворювання, і знайти методи їх усунення, навчитися брати відповідальність за власне життя і вчинки, повноцінно жити, вирішувати виникаючі проблеми без штучних допінгів. Таким чином, купірується психологічна залежність.

Допомога потрібна реабілітантам і на стадії ресоціалізації. Ще під час перебування в центрі фахівці сприяють підопічним розкрити приховані здібності і таланти, відновити навички міжособистісного спілкування і взаємодії з колективом. Різні майстер-класи, лекції, тренінги допомагають визначитися з подальшими цілями. Після виписки реабілітантів надається терапевтичне супроводі та допомогу у вирішенні проблем, пов'язаних зі зміною роду діяльності, отриманням освіти, працевлаштуванням.

Допомога сім'ї реабілітантів

Близьке оточення пацієнтів потребує професійної допомоги не менше, ніж самі хворі і реабілітаційний центр «Реванш» надає її в повному обсязі. Зіткнувшись із патологічною залежністю у близької людини, люди губляться і не знають, що робити. Кваліфіковані фахівці проводять безкоштовні, цілодобові консультації в телефонному режимі. Можна скористатися послугою виклику психолога або нарколога додому.

У процесі проходження реабілітаційного курсу співробітники клініки співпрацюють із членами сім'ї. Батьківські дні, індивідуальні консультації, сеанси сімейного системного психоаналізу допомагають навчитися взаємодіяти з близькою людиною на різних стадіях одужання, грамотно підтримувати його, дають можливість відновити довірчі відносини. У клініці організовується лікування співзалежності, якої схильне близьке оточення алкогозалежних та наркозалежних.

Отримати додаткову інформацію щодо умов проживання, вартості та методів лікування у центрі «Реванш» можна, перейшовши безпосередньо на сайт https://lechenie-narkomaniya.kiev.ua