Дитина вирісла з дитячої колиски, і батьки поспішають облаштувати для неї нове спальне місце. Сьогодні все частіше мами і тата віддають перевагу не ліжкам, а диванам для дітей, які можуть одночасно бути комфортним місцем для ігор, відпочинку і сну.

М'які меблі виправдана тільки при правильному виборі – якщо ви вирішили купити дитячі дивани в інтернет-магазині Амеблі, то рекомендується звертати увагу на форму виробу, його колір, використовувані матеріали і, звичайно ж, враховувати переваги самого малюка.

У цій статті ми детально розповімо, як вибирати дивани в дитячу.

Як вибрати диван для дитячої кімнати

1. Щоб правильно вибрати дитячий диван, визначтеся заздалегідь з його місцем розташування в кімнаті дитини і його функцією. Диван може бути використаний в якості ігрового простору дитини, а також як спальне місце. Тому батькам необхідно звертати увагу на пружність матраца, наявність бортів і ящиків для зберігання білизни.

2. Одна з головних вимог до дитячих меблів – це її надійність і міцність, вона повинна витримувати великі навантаження, адже часто діти стрибають на диванах. Міцність меблів забезпечує каркас, виготовлений зі сталі або масиву дерева.

3. Диван в дитячу кімнату повинен бути зручним для хребта, тобто бути пружним, не занадто м'яким, на пружинному блоці, з мінімальною кількістю згинів.

4. Оббивка дивана повинна бути немарким, добре миється, вона може бути виконана з гобелена або шинила – цим матеріалам властива хороша зносостійкість, вони міцні, не брудняться, тому підходять навіть для найбільш активних дітей.

Форма дивана для дитячої кімнати

Сучасні дивани для дітей поєднують багатофункціональність «дорослої» меблів і оригінальний дизайн. Останнім часом не рідкість дивани, що нагадують великі м'які іграшки у формі звірів, машин або паровозів.

Відсутність гострих кутів і твердих поверхонь гарантують безпеку дивана, тому бажано, щоб вся його поверхня була обшита.

Механізм розсування дитячого дивана повинен бути легкий і надійний, зручний варіант – євро-книжка, дитина постарше зможе з нею справлятися самостійно.

Забарвлення дивана для дитячої кімнати

Для маленьких дітей рекомендується вибрати диван з яскравою оббивкою, на якій можуть бути зображені герої улюблених мультфільмів.

Для дітей старшого віку можна придбати диван в дитячу кімнату стриманого забарвлення або ж яскраві моделі, але без відверто дитячих зображень.