Вдатись до оздоровлення повітря в будь-якому приміщенні можна з допомогою кондиціонерів, які сучасний ринок пропонує в надто широкому асортименті, що у споживачів навіть виникають проблеми з вибором їх оптимального варіанту. Причина – в наявності різних типів і моделей, а тому важко зупинити свій вибір.

Створити власний мікроклімат, який буде максимально комфортним і затишним, можна, якщо в будинку, квартирі чи офісі буде встановлений підлоговий чи настінний кондиціонер. Попит на таке кліматичне обладнання зростає, а тому виробники один поперед іншого наперебій пропонують все нові й нові типи.

Параметри, що впливають на вибір кондиціонерів

Відвідавши найкращий інтернет-магазин з кондиціонерів ЕСПО, кожен покупець перед придбання кліматичного обладнання дізнається про те, як краще його вибрати, щоб не допустити помилок, що обертаються додатковими фінансовими затратами.

Перш за все, в цій справі беруть до уваги площу, котру має обслуговувати кондиціонер. Щоб створити комфортний мікроклімат на 1 кв. метрі площі потрібно виходити з потреби мінімум 100 Вт потужності. Це означає, що для невеликого приміщення в 15-20 кв. метрів достатньо кондиціонера потужністю півтора-два кіловата, в 30 кв. метрів – три кіловата й т.д.

Важливим є тип монтажу приладу. Великий попит нині на спліт-системи та кондиціонери настінного та підлогового типу. Купуються мобільні агрегати, позитивними характеристиками яких є легке транспортування і переміщення по кімнатах та приміщеннях. Ще можна зустріти і віконні варіанти. Касетні кондиціонери частіше за все використовуються в офісних приміщеннях, а прилади колонного типу – на виробничих підприємствах.

Підлогові кондиціонери відрізняються простим монтажем, бо їх не треба вішати на стіни. Спліт-системи здатні виконувати три функції: кондиціювання, нагрівання повітря та вентиляції. Їх зовнішні блоки виносяться назовні.

Кондиціонери можуть бути інвертор ними або неінверторними:

  • Перші гарантують плавне управління температурними рівнями.
  • Другі при роботі включаються та виключаються при досягненні встановленого рівня.

Додаткові функції кондиціонерів

Для гарантування максимального комфорту в приміщенні придбається кондиціонер, який має додаткові механізми, що розширюють функціональний потенціал.

Він може мати авторежими, режим діагностики, функцію самоочищення і т.д. Варто сказати, що такі моделі мають більш високу ціну, хоча оптимальною моделлю може стати і дешевші кондиціонери від відомих брендів.