Ви вперше їдете на гірськолижний курорт, вас огортає ейфорія і радість від чудового, цікавого відпочинку. Але для того, щоб він пройшов на найвищому рівні, потрібно подбати про все необхідне. Сьогодні ми розповімо, що потрібно кожному туристу, який збирається кататися на гірських лижах.

Бажаєте відпочити в Карпатах взимку? У розділі ЗИМОВИЙ ВІДПОЧИНОК У КАРПАТАХ сайту http://skyta.com.ua/ компанії Скита ви можете дізнатися більше про те, як організувати відпочинок у горах.

У список дуже потрібних речей зараховуємо екіпіровку, без якої складно уявити нормальний відпочинок на гірськолижному курорті.

В обов'язковому порядку продумайте питання з гірськолижними черевиками. Є два варіанти – придбати свої власні і взяти напрокат. Звичайно, другий варіант буде дешевше. Однак, якщо ви хочете купити свої лижн і черевики, то важливо знати, як правильно їх вибрати. До речі, радимо враховувати ці рекомендації при виборі взуття напрокат також. Отже:

  • Не купуйте занадто вільні черевики (коли ви випрямили ноги пальці повинні впиратися у взуття).
  • Коли ви трохи присідаєте і подаєте тулуб вперед, щоб перенести навантаження на коліна, то ваші пальці не повинні упиратися в взуття (має бути трохи місця).

Якщо умови, описані вище, дотримано, то кататися буде зручно. При виборі черевиків візьміть з собою товстий носок або ту пару, яку ви берете з собою. Застібати черевики варто починати знизу, розстібати – навпаки. При цьому стежте, щоб черевики не бовталися і ваші ноги не рухалися у них при ходьбі. Стежте, щоб взуття було добре зашнуроване і добре прилягало до ноги.

Відпочинок у карпатах пропонує вам затишна оселя «Скита», яка знаходиться в Ворохті. Всі пропозиції можна переглянути на сайті : http://skyta.com.ua/

Без чого вам точно не обійтися на гірськолижному курорті?

Незрозуміло, яким може бути гірськолижний відпочинок без лиж. Але не поспішайте купувати їх додатково. На курорті є місця, де без проблем і недорого можна взяти їх напрокат. Тільки пам'ятайте, що для того, щоб це зробити, потрібно знати свій ріст. Зазначимо, що краще брати не найновіші моделі, вони дорожче. Тому вибирайте з торішніх. До речі, цей принцип допоможе заощадити при покупці своїх гірських лиж. Радимо купувати їх не перед зимовим сезоном, а влітку або навесні, добре заощадите.

Прокат лиж буковель пропонує широкий вибір якісного гірсколижного спорядження для активного відпочинку, з детальною інформацією можете ознайомитись тут : https://skyta.com.ua/prokat-zyma.html

Також потрібно уважно вибирати і лижні палиці, тут теж враховують ріст. Не поспішайте робити вибір, спробуйте кілька варіантів. Ваші лижні палиці повинні бути зручними і підходити для вашої руки.

Вирушаючи кататися на лижах, важливо не забувати про безпеку. Тому навіть, якщо вам сказали, що шолом це необов'язково, все одно краще взяти його напрокат або придбати. Особливо, якщо ви новачок. Особливу увагу слід приділіть розміру шолома. Він не повинен бути надто вільним або тиснути. Важливо, щоб він добре закріплювався.

Бажано придбати також гірськолижну шапку. Це звичайна тепла шапка, без будь-яких прикрас і додаткових елементів.

Обов'язковий атрибут – це маска для катання, так ви захистите себе від занадто яскравого сонця, крім того, без неї неможливо дивитися на сніг.