• Головна
  • Особливості пива у пляшках та банках
Новини компаній
12:51, 3 червня

Особливості пива у пляшках та банках

Новини компаній

До 1935 року напої розливали, зберігали та продавали у скляних ємностях. Далі з'явився конкуруючий тип тари – металеві банки, які виконували із тонкої листової сталі. З 1958 року для цього стали застосовувати алюміній. З того часу не вщухають суперечки: яке пиво краще — пляшкове чи баночне?

Особливості пива у пляшках та банках, фото-1

Популярність табору у світі

Stella Artois – найвідоміша марка бельгійського пива на планеті. Компанія Anheuser-Busch InBev вже сторіччя випускає табір, обсяги виробництва сягнули мільярда літрів на рік. Українські любителі світлих сортів пива можуть замовити в авторитетному інтернет-магазині оригінальну продукцію Stella Artois у пляшках чи банках.

При варінні табору застосовують дріжджі низового бродіння, а томління пророслого солоду йде при температурі від 5 ° С до 12 ° C з плюсом. Якщо пиво готують до розливу у пляшки, для тривалості зберігання рідину пропускають через тонкий матеріал або пастеризують. На даний момент із десяти одиниць напою на світовому ринку вісім — це табір.

Міф, який виник через непоінформованість

Очевидно, що існують відмінності в технологіях розливу та зберігання пива у скляній та металевій тарі. Ключове питання: чи позначаються ці особливості на смакових якостях пінного?

За твердженнями абсолютної більшості експертів, рестораторів та сомельє — ні. При цьому продукт повинен належати гарному бренду та зберігатися з дотриманням усіх правил. Саме такий асортимент слабоалкогольного спиртного представлений в онлайн-магазині Maudau .

Думка деяких любителів про те, що баночний варіант пива має помітний металевий присмак - оману. Фікція з'явилася через неприпустиму звичку частини споживачів пити безпосередньо з алюмінієвої ємності. Міфічний присмак – це запах зовнішньої поверхні банки.

Єдино правильний спосіб вживання пива - використання чистих келихів, скляних кухлів або кубків. Це стосується і бутильованого продукту, щоб не вдихати запах ярликів із ПВХ або ПЕТ-плівки.

Естетика, зберігання та маса

Реальні відмінності між пляшковим і баночним пивом все ж таки існують. Полягають вони у трьох факторах:

Естетика. Історично так склалося, що скляна пляшка на столі виглядає вигідніше, ніж конкурентний тип упаковки. Термін зберігання. Банка герметична та непроникна для світла. Через затемнене скло все ж таки проходить ультрафіолет, а пробка пляшки може пропускати повітря та вологу. Зрозуміло, що напій у металевій тарі можна зберігати довше. Вага, габарити, зручність. Продукція у банках легша, займає менше місця у багажі, не потребує інструменту для відкривання.

То яке ж пиво краще — пляшкове чи баночне? Відповідь така: варіант слід вибирати для кожної конкретної ситуації. На домашньому святкуванні доречніший продукт у скляних пляшках, а на пікніку, швидше за все, у банках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...