• Головна
  • 404 золоті медалі та 117 срібних: підвели підсумки навчального року в Одесі
16:00, 29 травня

404 золоті медалі та 117 срібних: підвели підсумки навчального року в Одесі

За словами директорки Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олени Буйневич, цей навчальних рік був одним із найважчих в історії сучасної України.

Про це вона розповіла під час брифінгу.

До повномасштабного вторгнення у школах та садочках Одеси навчалися до 110 тисяч дітей, зараз це близько 96.5 тисяч і ця цифра складається не тільки з одеситів, а і з внутрішньо переміщених осіб. Як зазначила Буйневич, 60% дітей у місті навчаються очно або за змішаною формою навчання, а зі 121 школи Одеси укриття немає лише в трьох шкільних закладах, проте це питання вже вирішують.

Попри це, 404 випускники 11 класів отримають золоту медаль і 117 учень – срібну. Також є переможці міського конкурсу серед вчителів, вони отримають по 10 тисяч гривень на реалізацію задумів у роботі.

Як і минулого року, літні пришкільні табори працювати не будуть, зазначила Олена Буйневич. Це насамперед пов’язано з тим, що учні мають знаходитися виключно на території школи, де поряд є укриття, і не зможуть відвідувати вистави, пляжі та парки для відпочинку. Замість таборів заклади освіти будуть працювати над надолуженням пропущеного матеріалу.

У цьому навчальному році була пропущена найменша кількість занять порівняно з минулими роками, адже взимку цього навчального року електроенергії було достатньо для шкільного процесу.

За словами Буйневич, важливим етапом була психологічна підготовка освітян, у межах якої створили спеціальний центр стресостійкості, де вже понад 500 вчителів пройшли навчання  про те, як долати стресові ситуації. Також зараз для них створюють тренінги до медичної допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##Одеса #новини #освіта #школи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...