• Головна
  • В Одесі затримали ворожих агентів, які готували удари по залізниці, - ФОТО
16:05, 27 травня
Надійне джерело

В Одесі затримали ворожих агентів, які готували удари по залізниці, - ФОТО

В Одесі затримали ворожих агентів, які готували удари по залізниці, - ФОТО

Співробітники Служби безпеки України затримали колишніх "антимайданівців", які працювали на російську спецслужбу. Вони займалися розвідувально-підривною діяльністю на Одещині. Серед іншого, фігуранти зливали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури, удари по яких мали частково зупинити рух потягів у регіоні.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

За даними слідства, очолив агентурну групу одесит, інструктор з рукопашного та ножового бою, один із активістів одеського "Антимайдану". Чоловік особисто перебував на зв’язку із представниками російської спецслужби. До протиправної діяльності він залучив свого близького родича.

За завданням фсб фігуранти мали фотографувати і надсилати координати об'єктів залізничної інфраструктури Одещини, а ворог планував використати цю інформацію для знищення даних локацій, що мало унеможливити рух частиною колій. Крім того, фсб залучила фігурантів до інформаційно-підривної діяльності проти України.

За даними слідства, очільник агентурної групи особисто адміністрував групу прихильників так званої "новоросії" у одній із соцмереж. Там він організував збір коштів для бойовиків терористичних організацій "л/днр".

"Також фігурант створював та поширював у мережі Інтернет матеріали, що закликали до захоплення влади та зміни меж території України. Серед іншого, він робив це через ресурс novorus.info - так зване "центральне информагентство новороссии",- йдеться у повідомленні. 

СБУ поетапно задокументувала розвідувально-підривну діяльність ворожих агентів і затримала їх.

На підставі зібраних доказів очільнику мережі повідомили про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110;
  • ч. 1 ст. 258-3.

Його родичу підозра оголошена за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...