• Головна
  • В Одеському ТЦК "заробили" щонайменше мільйон доларів на ухилянтах, - ФОТО, ВІДЕО
14:20, 27 травня
Надійне джерело

В Одеському ТЦК "заробили" щонайменше мільйон доларів на ухилянтах, - ФОТО, ВІДЕО

В Одеському ТЦК "заробили" щонайменше мільйон доларів на ухилянтах, - ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці викрили багатомільйонну схему заробітку в Одеському центрі комплектування. Посадовець Приморського РТЦК та СП Одеси організував масштабний механізм заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

Протиправна схема діяла в Одеському центрі комплектування з липня 2023 року. Тоді начальник відділу несанкціоновано почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" та загалом "відкоригував" дані щодо 138 військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби.

Така послуга коштувала призовникам від 4,5 до 7 тисяч доларів США та надавала змогу фігуранту заробити щонайменше мільйон доларів США.

Наразі ДБР встановило усіх осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них встигла виїхати за кордон. При проведенні спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП, чоловіки, які залишились на території України були доставлені до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ.

Посадовцю повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Також наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки. Проведено 14 обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта та учасників схеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...