• Головна
  • Затримали одесита, який за 8 тисяч доларів обіцяв переправити знайомого за кордон
11:42, 22 травня

Затримали одесита, який за 8 тисяч доларів обіцяв переправити знайомого за кордон

Затримали одесита, який за 8 тисяч доларів обіцяв переправити знайомого за кордон

42-річний одесит на прохання свого 37-річного військовозобов’язаного знайомого пообіцяв організувати виїзд за межі України. Ціна вирішення питання - вісім тисяч доларів, які він запропонував прикордоннику за переведення «клієнта» через один з пунктів пропуску на державному кордоні з Молдовою.

Про це повідомили у поліції.

Про отриману пропозицію неправомірної вигоди охоронець кордону повідомив своєму керівнику, і протиправні дії зловмисників були задокументовані, а вони самі – затримані.

В обумовлений час організатор привіз на автівці знайомого до контрольно-пропускного пункту на державному кордоні для реалізації оборудки. 

Спочатку правоохоронці затримали ухилянта безпосередньо на кордоні, коли той передав прикордоннику перший транш неправомірної вигоди в сумі чотирьох тисяч доларів. А потім і самого організатора, коли він, будучи впевненим, що знайомий покинув країну, передав охоронцю кордону ще чотири тисячі доларів.

Правоохоронці вилучили в якості речових доказів усю суму неправомірної вигоди, а також автомобіль, який використовувався організатором для перевезення ухилянта. 

Заходи проводили оперативники Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України по Білгород-Дністровському прикордонному загону спільно зі слідчими Білгород-Дністровського районного відділу поліції й співробітниками Служби безпеки України.

Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону слідчі поліції повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – у пропозиції та наданні службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи, зокрема того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища. 

Крім того, організатору оборудки повідомили про підозру ще й за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів. 

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Обом правопорушникам загрожує щонайменше чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство триває.

Затримали одесита, який за 8 тисяч доларів обіцяв переправити знайомого за кордон, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...