Найкращі закуски до горілки
Популярність горілки у світі обумовлена віковими традиціями. У багатьох країнах світу напій п'ють, щоб відзначити важливі події у житті та урочистості. Це універсальний продукт із нейтральним смаком. Горілка – хороший аперитив, який значно підвищує апетит, активізує смакові рецептори та покращує процес перетравлення їжі. Якщо на столі стоїть горілка Фінляндія, краще вживати напій у чистому вигляді. Продукція фінського бренду відрізняється м'яким смаком та високим ступенем очищення, п'ється м'яко.
Найкращі закуски до горілки
Напій поєднується з багатьма стравами. Правильний підбір закусок дозволяє приглушити виражений смак етилового спирту. Страви, які доповнюють смак горілки, допоможуть отримати більше задоволення від дегустації. Найкращі закуски:
1. Ікра – червона та чорна. Подавайте канапе з ікрою, щоб зробити вишуканою трапезу. Їжа підвищеної жирності з яскравим солонуватим присмаком ідеально гармонує зі смаком пшеничного горілки. В якості альтернативи підійдуть бутерброди із солоним оселедцем, лососем або сьомгою.
2. Соління. Кислосолений смак продуктів - ще один вдалий доповнення до горілки. Подбайте, щоб на столі стояли мариновані чи солоні огірки, помідори, каперси, капуста. Спеції та сіль пом'якшують гіркоту та покращують смак напою.
3. Копченість. Копчені риба та м'ясо стануть найкращою парою до стоси горілки. Нарізка з копченої сьомги, вугра, скумбрії, оселедця перетворить дегустацію на свято смаку. Альтернативні варіанти - копчені сардини та шпроти. Копчену рибу подають із салатами та макаронами. Або готують тости та бутерброди.
4. Смажене м'ясо. Стейки та свинячі реберця, приготовлені на грилі, шашлик гармонійно доповнять смак горілки. Щільні м'ясні закуски допоможуть отримати задоволення від дегустації та уникнути почуття сильного сп'яніння.
З горілкою поєднуються продукти підвищеної жирності. Як закуска підійде нарізка із сирів із солонуватим вершковим смаком, наприклад — швейцарський, камамбер, хаварті, рікотта. Шанувальникам японської кухні сподобається поєднання напою з суші та сашими.
Як пити: у чистому вигляді та з добавками
Головне правило успішної дегустації - купівля якісного продукту без сторонніх домішок та присмаку дезінфікуючого засобу. Замовляйте горілку на Маудау, щоб унеможливити зустріч із підробкою. Перед вживанням напій охолоджують у холодильнику до температури 6–10 °C. Охолодження пом'якшує гостроту та відчуття печіння, що виникають у роті. Щоб пом'якшити міцність та гіркий присмак горілки, додають інші компоненти:
1. содову - не заглушає справжній смак горілки, але робить його м'якшим;
2. тонік - уникайте напоїв із підвищеним вмістом цукру;
3. апельсиновий сік - класичне поєднання точно не розчарує.
Додайте в келих до горілки додаткові інгредієнти, якщо хочете зменшити міцність та відчуття печіння. Використовуйте замість апельсинового соку м'якоть апельсина – наріжте цитрус без шкірки часточками та залийте горілкою.