• Головна
  • Чоловік у формі побив в Одесі дівчину: звинувачення потерпілої від ОК "Південь" та реакція Міноборони, - ФОТО, ВІДЕО
10:42, 15 травня
Надійне джерело

Чоловік у формі побив в Одесі дівчину: звинувачення потерпілої від ОК "Південь" та реакція Міноборони, - ФОТО, ВІДЕО

Фото з Instagram потерпілої

Фото з Instagram потерпілої

В ОК "Південь" заявили, що відео з побиттям дівчини в Одесі людиною у військовій формі працює на користь ворога та негативно впливає на процес мобілізації. А у Міноборони заявили, що тримають ситуацію на контролі та надають всебічну підтримку розслідуванню, яке розпочала Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Нагадаємо, в поліції розповіли, що 12 травня ввечері до них звернувся таксист, який повідомив, що на вулиці Гаванній четверо громадян напали на нього та застосували газовий балончик.

Поліцейські затримали компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків. Їх доставили з місця події до територіального підрозділу поліції, де з'ясувалося, що молодики напали на таксиста за те, що той відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та в алкогольному сп’янінні.

"У райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті, на вимоги поліцейських припинити протиправні дії не реагувала. Відносно неї були складені декілька протоколів за ст. 173 та 185 КУпАП (дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського), а також протокол про адмінзатримання.

Крім того, відносно одного чоловіка склали протокол за ч. 3 ст. 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

Після складання адміністративних матеріалів та взяття пояснень правопорушників було відпущено.

А наступного дня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Грецькій вночі дівчину побили працівники ТЦК та СП. За інформацією від органів здоров’я, їй спричинено закриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітки.

Фото з Instagram потерпілої

Фото з Instagram потерпілої

Сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача не відповідає і вдома не з’являється", - повідомили в ГУНП Одеської області. 

За словами ж потерпілої, перцевий балончик застосував відносно них таксист, оскільки одразу не побачив, що поїздка замовлена на чотири адреси, а на місці його цей факт розлютив.

На своїй сторінці в Instagram дівчина представилася Антоніною Токмаковою та розповіла, що під час написання заяви у приміщення зайшов чоловік у військовій формі з милицями і зазначив, що є працівником ТЦК та СП.

У відділку компанія пробула кілька годин, бо їх, як зазначила Антоніна, не хотіли відпускати та сказали, що чекають співробітників територіального центру комплектування. Пізніше двох хлопців відпустили, а третього ні, через що й сама дівчина вирішила залишитись.

"Я відмовилась йти та покидати друга. На той момент це було вже без чверті 12-та. І ось тут і з’являється чоловік з милицею з початку історії, заводячи за собою ще двох військових. Вони сказали, що мого друга зараз везуть на Канатну, 86 "переночувати" і далі "розбиратимуться", - розповіла дівчина.  

Також Антоніна опублікувала відео з моментом нанесення їй ударів милицями чоловіком у військовій форму. Це сталося після того, як вона побігла за автобусом, в який посадили її друга. 

В ОК "Південь" відреагувалина інцидент та розповіли, що керівництво оперативного командування звернулося до правоохоронних органів "з метою встановлення мети та обставин створення відео, а також для визначення осіб та груп, в чиїх інтересах ці дії були здійснені".

У відомстві наголосили, що подібні відеоматеріали, потрапляючи в мережу, працюють на користь ворога та негативно впливають на процес мобілізації, а також дискредитують військових з ТЦК та СП. 

Втім інцидент набув такого розголосу, що на нього відреагувалинавіть у Міноборони.

"За фактом нанесення військовослужбовцем тілесних ушкоджень цивільній особі Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні. 

Також у Міністерстві оборони України заявили, що тримають на контролі розслідування цієї справи, надаючи повну і всебічну підтримку органам досудового слідства для встановлення усіх обставин та притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...