• Головна
  • Махінації з землею: на Одещині викрили заступника голови міськради та ще трьох членів групи
15:23, 13 травня
Надійне джерело

Махінації з землею: на Одещині викрили заступника голови міськради та ще трьох членів групи

Махінації з землею: на Одещині викрили заступника голови міськради та ще трьох членів групи

Поліцейські викрили організовану злочинну групу шахраїв у привласненні землі на узбережжі Дністровського лиману.

Про це повідомили Головне управління Національної поліції в Одеській області та Служба безпеки України.

Розробила схему привласнення і продажу землі на узбережжі Дністровського лиману під виглядом безкоштовної приватизації директорка одного з приватних підприємств, що надавало послуги із виготовлення землевпорядної документації на території Білгород-Дністровського району.

До її реалізації жінка залучила свого чоловіка, який був сертифікованим інженером-землевпорядником на їхній фірмі, а згодом обраний депутатом Білгород-Дністровської міської ради і обійняв в ній одну із керівних посад. Крім того, до схеми залучила і знайомих: депутата однієї із сільських об’єднаних територіальних громад та спеціалістку із земельних питань тієї ж сільради.

Учасники організованої групи за заздалегідь розподіленими ролями з червня 2020 року по квітень 2023 року підробляли офіційні документи на користь своїх родичів та знайомих про наявність у їхній власності на земельних ділянках, що належали громаді, неіснуючих житлових будинків та господарських споруд, зведених нібито ще до 1992 року. Це давало зловмисникам правові підстави надалі безкоштовно передавати у власність своїм підставним особам землі. Їх вони планували легалізувати та продати добросовісним покупцям.

За доказами, зібраними правоохоронцями, усім фігурантам повідомили про підозру. Троє підозрюваних наразі вже затримані в процесуальному порядку, слідчі клопочуть в суді щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. На землі, отримані ними злочинним шляхом, накладено арешт. Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...